Practicarea unui turism în sigurantã este o prioritate a edililor din Lupeni. În ultimii ani, statiunea montanã s-a dezvoltat, mii de turisti alegând Straja ca destinatie de weekend.
În statiune functioneazã un punct Salvamont, însã edilii au în vedere dotarea acestuia cu cele necesare în cazul unor interventii. Astfel se achizitioneazã un ham de salvare din elicopter, dar si un kit complet de salvare montanã.
“Avem un buget aprobat si achizitioneazã ce au nevoie. Luãm hamuri si echipament de salvare complet. Noi colaborãm foarte bine cu Salvamontul din Lupeni, suntem singurii care îi sustinem în totalitate si încercãm sã oferim conditii normale, astfel încât turistii care vin în statiune sã beneficieze de toate conditiile. Fãrã Salvamont noi nu am putea functiona în statiunea Straja si astfel încercãm sã îi dotãm cu tot ceea ce au nevoie. Anul trecut le-am oferit un sediu în municipiul Lupeni, iar la începutul anului viitor va avea loc inaugurarea. Facem toate eforturile astfel încât acest serviciu sã functioneze la standarde moderne, dar si de sigurantã”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Urmeazã ca zilele viitoare, municipalitatea de la Lupeni sã achizitioneze si îmbrãcãminte specializatã pentru salvamontistii din Straja. Pentru hamul de salvare si kitul de salvare edilii de la Lupeni au alocat peste 6500 de lei, asta în conditiile în care numai hamul costã 752.27 RON.
“Toate materialele pe care le cumpãrã sunt speciale pentru Salvamont. Nu conteazã cât ar fi suma, noi trebuie sã oferim conditii optime pentru a se putea interveni ori de câte ori este nevoie, astfel încât turismul în Straja sã se desfãsoare în sigurantã”, a mai spus sursa citatã. Statiunea montanã Straja este în plinã dezvoltare. Autoritãtile locale pe o parte, iar investitorii privati pe altã parte si-au unit fortele pentru a dezvolta Straja.
Monika BACIU