De la târnãcop, la… tel

Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara care îsi vor pierde locurile de muncã vor fi recalificati. Societatea Energeticã anuntã cã urmeazã a fi formati bucãtari, instalatori, sau îngrijitori la domiciliu.
“În conformitate cu planul de închidere al EM Lonea si EM Lupeni din cadrul CEH aprobat prin decizia Comisiei Europene nr. 7719/2016 privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cãrbune necompetitive si având în vedere bugetul de venituri si cheltuieli al S. CEH SA aprobat prin HG 622/2017 pentru anul 2017, în vederea atenuãrii consecintelor ce vor avea loc din punct de vedere social în urma închiderii acestor perimetre miniere si pentru a veni în sprijinul salariatilor care vor fi nevoiti sã îsi gãseascã un nou loc de muncã, au fost prevãzute cheltuieli pentru reconversia profesionalã a lucrãtorilor, în vederea integrãrii acestora pe piata muncii, în afara industriei cãrbunelui. În urma dobândirii sau dezvoltãrii competentelor profesionale (…) acesti angajati vor avea posibilitatea de a se recalifica în alt domeniu de activitate în vederea gãsirii unui loc de muncã”, aratã anuntul postat pe site-ul CEH.
Astfel, pentru confectioner asamblator articole textile se vor forma 5 persoane, masinist la masini pentru terasament – 9 persoane, lucrãtor în comert – 4 persoane, bucãtar – 38 persoane, ospãtar, lucrãtor în unitãti de alimentatie publicã – 4 persoane, instalator încãlzire centralã si gaze – 60 persoane, cameristã – 13 persoane, mecanic auto – 48 persoane, pavator – 1 persoanã, instalator apã canal – 3 persoane, îngrijitor la domiciliu – 13 persoane,tâmplar-dulgher – 15 persoane. Banii pentru reconversia profesionalã a minerilor disponibilizati sunt asigurati din bugetul CEH si costã 244.784 lei, fãrã TVA.
Monika BACIU

Un comentariu la „De la târnãcop, la… tel

  • 9 noiembrie 2017 la 20:30
    Permalink

    Reconversia este o …………………. , acordati investitii la EM Livezeni si EM Vulcan si angajati tineri in subteran .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.