Discutii pentru preluarea angajatilor SNIM de cãtre CEH

Angajatii Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului care la finalul acestui an nu îndeplinesc conditiile de pensionare ar putea fi transferati la Complexul Energetic Hunedoara.
Reprezentantii Sindicatului Muntele sunt la Bucuresti, acolo unde discutã cu ministrul Energiei, Toma Petcu, pe marginea acestei probleme. Între timp, angajatilor SNIM li s-a pus în vedere sã îsi depunã dosarele la CEH.
“Suntem la minister, iar domnul ministru m-a asigurat cã personalul de la SNIM va fi preluat de CEH, dar asteptãm disponibilizãrile din decembrie sã vedem pe ce segmente avem nevoie de personal. Între timp, le-am spus oamenilor de la SNIM care vor sã fie preluati de CEH sã îsi depunã cererile la sediul Complexului Energetic Hunedoara”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
La momentul separãrii activitãtilor unitãtilor miniere, sindicatele au încheiat un protocol care stipula faptul cã angajatii de la închideri, care în anul 2018 nu îndeplinesc conditiile de pensionare, vor fi preluati de cãtre Complexul Energetic Hunedoara. La momentul divizãrii Companiei Nationale a Huilei s-au creat douã structuri miniere, respectiv Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului si Societatea Nationalã a Huilei care a fost absorbitã ulterior de Complexul Energetic Hunedoara. Cel din urmã ar fi trebuit ca în anul 2018 sã preia de la SNÎMVJ angajatii care nu îndeplinesc conditiile de pensionare.
Monika BACIU

13 comentarii la „Discutii pentru preluarea angajatilor SNIM de cãtre CEH

 • 8 noiembrie 2017 la 19:36
  Permalink

  Sindicatul Muntele sa se implice mai activ pentru a veni investitiile la EM Livezeni si EM Vulcan pentru a deveni rentabila huila (carbune superior) din valea jiului .

  Răspunde
  • 8 noiembrie 2017 la 20:26
   Permalink

   Lignitul din bazinele din Germania este mult mai bun calitativ decat carbunele de VJ caruia noi ii spunem huila. Ar fi interesant sa vedem cum s-ar clasifica acest carbune (de VJ) dupa reglementarile EU (merita efortul-fff interesant). Poate nu ne mai credem din nou cei mai grozavi.

   Răspunde
   • 8 noiembrie 2017 la 20:59
    Permalink

    Lignitul din carierele din Gorj este slab calitativ INFERIOR (se aducea carbune bun din Serbia pentru a ajuta la arderea lignitului gorjean in termocentralele din Gorj) si distrung mediul inconjurator cu defrisarile din cariere iar reampaduririle se fac putine si costa mult dar asta nu se spune pentru ca sunt pline ministerele de olteni (angajati platiti regeste din bani nostri publici sa nu mai spunem ca multi sunt angajati acolo cu pile iar tineri valorosi NU au loc acolo de odraslele lor si ne mai miram de ce nu merge Romania) .

    Răspunde
 • 8 noiembrie 2017 la 21:09
  Permalink

  Plecati acasa la voi, baieti si nu mai sugrumati Romania. Valea!

  Răspunde
  • 8 noiembrie 2017 la 21:37
   Permalink

   bine ar fi sa se inchida odata carierele de lignit din Gorj

   Răspunde
 • 8 noiembrie 2017 la 21:36
  Permalink

  In bazinul Ruhr din Germania se gaseste huila ( carbune superior} cu o calitate superioara huilei de Valea Jiului. Si apropo de intrebarea lui Ionel, cum s-ar clasifica huila de Valea Jiului intr-un clasament privind carbunii superiori, din ce cunosc eu, huila de Valea Jiului este slab cotata, din urmatoarele motive: 1. are putere calorifica relativ mica 2. este slab cocsificabila 3. are continut mare de sulf si de materii volatile. De ex. continutul de sulf la huila de Valea Jiului este de cca. 3%, in timp ce normele europene admit arderea in termocentrale a huilei cu un continut de sulf de max. 1%. De aceea s-a si facut instalatia de desulfurare de la termo Paroseni.

  Răspunde
  • 8 noiembrie 2017 la 21:47
   Permalink

   Ionel , Un tehnocrat , …. este acelasi individ olten care scrie comentari la ziarele din valea jiului zilnic sub diferite nume pentru a discredita valea jiului (minerit , turism , sport , …..) , dar te va bate Dumnezeu cu diferite boli incurabile

   Răspunde
 • 8 noiembrie 2017 la 23:40
  Permalink

  Ba ” Valea Jiului” sau „Minerii vaii jiului” tocmai tu esti acelasi dobitoc, care scrie aceleasi lucruri, indiferent care e tema articolului si anume: „sa se faca investitii la E.M Vulcan si E M Livezeni si sa se schimbe tevile de termoficare de la Termo Paroseni pana la usa apartamentelor!” Tare rau trebuie sa fii…..dus cu pluta!

  Răspunde
  • 9 noiembrie 2017 la 06:53
   Permalink

   sa se inchida carierele de lignit (CEO) din Gorj ca distrung mediul inconjurator cu defrisarile din cariere , reampaduririle se fac putine si costa mult

   Răspunde
 • 9 noiembrie 2017 la 12:38
  Permalink

  sa nu se mai faca minerit, sa se faca doar feisbuci.
  sa se scoata tevile de inox bagate anul trecut si sa le duca la fer vechi sefii de la mina si sefii de la partid.
  dl. huila si dl. lignit sa mearga sa lucreze in constructii pe bani mai putini, pana la 65 de ani si fara pensie speciala si fara alte privilegii, bani de caldura, bani de corent, bani de porc, bani de epure, bani de beut de ziua manerului, bani de conced.
  dl. huila a stiut doar sa mance si sa bea si nu a last nimic in urma pentru copiii lui, le-a lasat doar datorii, de platit pensii speciale, ordonante, furaciuni, impozite neplatite.
  dl. huila si stapanii lui politici si-au gonit copiii si nepotii.
  dl. huila vrea doar doar sa mance si sa bea in continuare, pana crapa, dar pe banii copilasilor si nepoteilor.
  a fost rau ce ai facut, d-le huila. sa-ti fie rusine!

  Răspunde
  • 9 noiembrie 2017 la 14:02
   Permalink

   tinonino , … , … , ai uitat cum te rugai sa iti dau 5 lei de apartament ca ai curatat la subsolul blocului meu ? tot in tara stergeai patronu iar nevastata spala scarile , ai lucrat in strainatate la curatat veceuri (ai luat prema de Pasti ca fiind cel mai bun spalator de veceuri) iar nevastata spala mosnegii , ai venit in tara cu o masina veche cumparata la mana a 5 si te dai rotund ca esti barosan (prostul nu e prost destul daca nu este si fudul) . Chiar nu va este rusine ca faceti de ras Romania cu astfel de munci josnice sau furati prin strainatate iar nevestele voastre practica prostitutiea sub ochii vostri , sau isi bat joc (sex) patroni straini in fata voastra la munciile agricole asa arata la TV si pe internet …. Rusine sa-ti fie ! Te mai lauzi ca ai BLOG ?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.