Sute de copii au sperat, din 2008 pana acum ca vor merge la o gradinita  moderna in centrul municipiului Petrosani.  Nu au avut sansa si probabil ca inca nu s-au nascut cei care vor ajunge sa invete primele poezii in salile de clasa. Constructia se ridica cu greutate, iar administratorul firmei care construieste din greu, Alin Simota, a incasat aproape doua milioane si jumatate de lei.

Daca in ultimele zile din 2011 s-a lucrat la foc continuu, acum nimeni nu mai trece gardul constructiei din centrul municipiului Petrosani. Este vorba despre constructia gradinitei ce va apartine de scoala „I.G. Duca” si la care nimeni nu mai bate un cui. Asta in timp ce anul trecut s-a lucrat si in ziua de Ajun de Craciun sau pana la Anul Nou. „Nu s-a mai lucrat. I-am vazut si ne-am minunat de ei prin decembrie.

Atunci au lucrat pentru tot anul 2011, iar acum poate reiau lucrul la Craciun din nou”, spune un trecator. Conform autorizatiei de construire  eliberata de Primaria municipiului Petrosani, termenul de executie a lucrarilor este de 14 luni, data inceperii acesteia fiind 30.10.2007, iar cea de finalizare 30.12.2008.  Pe de alta parte, autoritatile locale spun ca nu mai dau bani, decat dupa ce sunt finalizate lucrarile, pe etape.  Se pare, insa, ca micutii care vor ajunge in bancile gradinitei inca nici nu s-au nascut, pentru ca cei  de acum nu au prea mari sanse sa vada constructia finalizata.  In schimb, conform reprezentantilor Primariei Petrosani firma care executa lucrarea a primit undeva la 1.230.000 lei si a reusit sa obtina o suplimentare de fonduri astfel incat pana acum  valoarea gradinitei a ajuns la aproape 2.500.000 lei cu TVA.

Diana Mitrache