Parada utilajelor de deszãpezire la Petrosani

Utilajele cu ajutorul cãrora se va realiza deszãpezirea în aceastã iarnã au fost scoase la “paradã”. Autoritãtile locale de la Petrosani au vrut sã se asigure cã iarna nu îi va lua prin surprindere pe drumari.
În acest sens au fost prezentate toate utilajele cu ajutorul cãrora se va realia deszãpezirea în localitate. Au fost stabilite si zonele prioritare unde se va interveni atunci când va cãdea zãpada.
“Facem o inspectie a utilajelor pentru deszãpezire, suntem împreunã cu firma care are delegatã aceastã activitate la Petrosani, noutatea din acest an este cã fiecare utilaj va avea GPS si în orice moment vom stii exact care este localizarea acestor. Firma ne va da linkul si toate parolele si noi o sã punem pe site-ul Primãriei si se va putea vedea în timp real, pozitia lor în teren în aceasã iarnã. Nu stiu dacã vor scãdea costurile, dar va fi mult mai eficient si conform planului de interventie vom interveni în primã prioritate pe arterele principale si cãtre institutiile publice, dupã care în cel mult 24 de ore sã ajungem pe toate arterele”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Totodatã au fost achizitionate si materialele antiderapante, care urmeazã sã fie utilizate la procesul de deszãpezire. Reprezentantii societãtii care se ocupã de deszãpezire sustin cã a fost stabilit planul de actiune pentru acest sezon de iarnã si ne asigurã cã nu vor fi probleme.
“Suntem aprovizionati, stocul de materiale este în baza noastrã, avem 1500 de tone de sare, 1500 de tone de nisip, clorura de calciu este asiguratã. Avem 15 utilaje la deszãpezire, 4 unimoguri, avem douã încãrcãtoare frontale pentru zãpadã, trei rabe, douã tractorase pe partea de trotuare si sunt 17 persoane pentru zonele pietonale si zonele unde nu se poate actiona mecanizat”, a declarat Melinda Rogobete, reprezentantul firmei.
Societatea care se ocupã de deszãpezire poate fi amendatã dacã nu îsi îndeplineste atributiile.
“Firma poate fi amendatã de noi, dar si de Politie, ei sunt organele abilitate. Acum doi ani au si fost amendati în momentul în care nu au intervenit la timp pe arterele din Petrosani”, a mai subliniat Tiberiu Iacob Ridzi.
În urmã cu douã sãptãmâni, consiliul local al municipiului Petrosani a aprobat planul de deszãpezire pentru sezonul de iarnã 2017-2018.
Monika BACIU

Un comentariu la „Parada utilajelor de deszãpezire la Petrosani

  • 8 noiembrie 2017 la 21:39
    Permalink

    Sa le puneti si pe alea de la drumuri nationale sa iasa la parada dar sa aveti grija sa nu fie si oameni prin preajma,in caz ca se dezmembreaza vreuna.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.