Mina Lupeni încã nu are stâlpi de sustinere

Desi au murit doi oameni si un abataj nu poate fi pornit, în ciuda faptului cã este nevoie de cãrbune, mina Lupeni încã nu are stâlpi de sustinere.  O spun sindicalistii, care, luni dimineatã, au cerut o întâlnire cu administratia, încercând astfel sã tragã un  semnal de alarmã. Administratia, însã, spune cã stâlpii trebuie sã soseascã din Polonia, acolo unde au si fost comandati.
„Dupã evenimentul de la Lupeni, s-au fãcut niste promisiuni  în ceea ce priveste aprovizionarea cu materiale si piese de schimb. O parte a fost onoratã, dar pentru o altã parte  sunt o serie de întârzieri. Trebuie sã mai vinã aproximativ 200 de stâlpi, mai ales cã ei sunt foarte necesari pentru punerea în functiune a abatajului de la Lupeni. Sunt adusi din Polonia si au certificate de calitate, sunt ok calitativ, dar nu stim de ce nu vin. Au spus cã sunt întârzieri, cã a fost fãcutã comanda si se asteaptã”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.
În mina Lupeni, un abataj s-a prãbusit acum o lunã si a luat viata a doi mineri, însã, desi ministrul Toma Petcu, ori premierul Mihai Tudose au vorbit despre faptul cã nu se vor uita la bani si vor investi în siguranta oamenilor, nici pânã acum nu s-a întâmplat asta.
„Deocamdatã, abatajul de la Lupeni, care are nevoie de acesti stâlpi nu este pornit. Urmeazã sã fie echipat ”, a mai adãugat sindicalistul. Luni s-a împlinit o lunã de când cei doi mineri au fost surprinsi de o surpare, iar cauza probabilã a fost insuficienta stâlpilor de sustinere, ca si calitatea îndoielnicã a celor existenti. Din pãcate, însã, nici acum nu au astfel de dotãri si minerii continuã lucrul cu ceea ce au la îndemânã.
Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Mina Lupeni încã nu are stâlpi de sustinere

  • 6 noiembrie 2017 la 17:59
    Permalink

    Asteptam investitiile promise de guvernul PSD la EM Livezeni si EM Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului si pentru a nu mai fi pierderi.

  • 7 noiembrie 2017 la 16:11
    Permalink

    Daca se inchide ce rost mai au investitiile?

Comentariile sunt închise.