Doar asumãri verbale / Investitorii vor actiuni concrete

Vizita premierului României, Mihai Tudose, în judetul Hunedoara a redeschis “cutia Pandorei” în ceea ce priveste lucrãrile la drumul spre Herculane.  În timp ce toate guvernele si-au asumat doar verbal importanta acestui drum, investitorii în domeniul turistic din Valea Jiului vor actiuni concrete. Emil Pãrãu, cel mai important investitor din zona de vest a Vãii Jiului, i-a solicitat prim-ministrului continuarea lucrãrilor la drumul spre Herculane.
“Am vorbit cu premierul Mihai Tudose despre continuarea lucrãrilor la drumul spre Herculane pentru cã este o prioritate pentru turismul din Valea Jiului”, a spus Emil Pãrãu, investitor.Si edilii din Uricani au avut aceeasi solicitare.

“Am readus în atentia domnului presedinte Liviu Dragnea, dar si a Primului Ministru  Mihai Tudose necesitatea reluãrii lucrãrilor la DN 66A Uricani-Herculane, o investitie care este vitalã pentru viitorul regiunii noastre si, mai ales, pentru orasul Uricani. Mã bucur cã acest subiect a fost relevat si în cadrul dezbaterilor de la Camera de Comert, unde atât Primul Ministru Mihai Tudose, cât si presedintele Liviu Dragnea au vorbit despre acest proiect al Vãii Jiului, care va fi asumat de PSD si care va fi bugetat în Bugetul de Stat al anului 2018. Îi multumesc, în acelasi timp si domnului deputat Laurentiu Nistor, pentru cã ne-a sustinut în reflectarea acestui proiect în fata liderilor PSD si a sefului Guvernului. Acum am convingerea cã în bugetul national de anul viitor se va regãsi si acest proiect, astfel încât sã se poatã relua demersurile pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor de constructie, si sper eu, lucrãrile sã reînceapã efectiv în anul 2018”, spunea sãptãmâna trecutã, Dãnut Buhescu, primarul orasului Uricani.
Un document semnat de fostul premier al României, Sorin Grindeanu, aratã cã nu sunt alocate fonduri pentru acest drum. “Proiectul “DN 66A km 47+600 – km 66+204, Câmpul lui Neag – Cerna” nu se regãseste în anexa Master Planului General de Transport, ori în lista proiectelor fãrã clauzã de reformã structuralã si nici în lista proiectelor cu clauzã de reformã structuralã, iar în prezent nu a fost identificatã o sursã de finantare pentru acesta, în acest an. Cunoscând importanta acestui drum national, vom analiza în continuare în raport cu sursele de finantare destinate programului de modernizare a drumurilor nationale, posibilitatea de includere în programe prioritare a acestui obiectiv de investitii”, arãta în vara acestui an, Sorin Grindeanu, premierul României. O portiune a carosabilului este total impracticabilã, aceasta reprezentând un pericol pentru siguranta conducãtorilor auto.
Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Doar asumãri verbale / Investitorii vor actiuni concrete

 • 6 noiembrie 2017 la 17:49
  Permalink

  Valea jiului a votat tot timpul cu PSD iar Deva NU dar investitiile nu vin in valea jiului (drumul judetean din Parang sau aranjat motive sa se tot amane sistematic asfaltarea ) , presedinte PSD pe judet ar trebui sa fie din valea jiului la fel din valea jiului ar trebui sa fie presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara , cred ca pentru asfaltarea drumului national spre Herculane vor gasi motive de amanare . Singura solutie de dezvoltare a vaii jiului este schimbarea resedintei de judet de la Deva la Petrosani atunci vor fi multe locuri de munca bugetate (angajati platiti regeste din bani nostri publici) Prefectura , CJH , ………

 • 6 noiembrie 2017 la 18:02
  Permalink

  valea jiului a fost mintita tot timpul

 • 7 noiembrie 2017 la 17:32
  Permalink

  Promisiuni electorale.Drumul de la Campul lui Neag catre Herculane ,e un vis frumos cu care se minte in pragul oricaror alegeri.Oricum Herculane nu mai e de interes ,a ajuns o ruina.Dintr-o bijuterie de statiune ,a ajuns de nerecunoscut,cat despre drumul mult pomenit le recomand celor care tot il pomenesc sa-l parcurga vara pe jos sau cu bicicleta si sa vada ca cei aproape cei 50 km ce trebuie facuti sunt imposibili,in conditiile cand la noi o autostrada pe drum drept nu se poate realiza.In concluzie ,lasati-o mai moale cu drumul catre Herculane si orientati-va catre Valea jiului,care azi maine moare din motive de inchideri de mina ,in locul carora dragii nostri politicieni nu au pus nimic,doar promisiuni neonorate,iar foamea si faradelegile sunt la tot pasul.Lasati gargara si faceti ceva util pentru Vale !

Comentariile sunt închise.