În statiunea montanã Parâng îsi vor da întâlnire la sfârsitul acestei sãptãmâni unii dintre cei mai mari atleti pe care îi are România la ora actualã, Tiberiu Useriu, Ciprian Bãlãnescu si lista continuã.
Gazda este Toma Coconea, care le-a propus colegilor lui o întrecere ineditã, respectiv, cine ajunge primul în munte, omul sau…telescaunul. Tomi face toate aceste lucruri pentru a atrage atentia asupra statiunii Parâng, si a oamenilor frumosi din zonã. Numai cã, lucrurile frumoase si costã, iar toti cei care tin la Toma Coconea si apreciazã ce face el îl pot sprijini. Sã nu vã asteptati ca Toma Coconea sã cearã ceva. Este mult prea modest si de bun simt acest om, dar acum se pot vedea caracterele… Sunt de apreciat si like-urile de pe Facebook, dar, haideti sã fim alãturi de el. Cred cã la câte a fãcut omul acesta pentru noi, cei din Petrosani, din Valea Jiului, meritã sã-l întrebãm dacã putem sã-l ajutãm cu ceva si sã ne implicãm. Pânã la urmã tot pentru noi o facem!
Întrecerea va fi una extrem de interesantã, care cu sigurantã meritã sã fie vãzutã.
„E o întrecere cu telescaunul, de la bazã pânã sus. „Run the lift” se va numi si mi-au promis foarte multi alergãtori si prieteni cã vor participa. Vor pleca din 10 în 10, fiecare grup întrecându-se cu câte un scaun. Va fi o atmosferã sportivã, frumoasã. Diferenta  de nivel este de 610 m, jos este o altitudine de 1.071 m si sus este 1.780m. Va fi greu, pe  o distantã de 2,5 km, cã este bruscã diferenta de nivel si cum a dat zãpada, va fi foarte dificil si spectaculos”, spune Toma Coconea.
De noi toti depinde ca aceastã actiune sã fie o reusitã si sã reusim astfel sã promovãm sportul în munte.
Marius Mitrache