Pasul Vâlcan cautã investitor

Mai multe spatii din zona turisticã Pasul Vâlcan au fost scoase la licitatie. Încã de acum douã sãptãmâni, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, anunta cã administratia localã a realizat un pachet pentru a fi scos la licitatie.
Edilii sperã ca în acest fel sã trezeascã interesul unui investitor care sã vinã sã deruleze activitãti în cea mai nouã statiune a Vãii Jiului.
“Consiliul local al municipiului Vulcan, reprezentat prin primar GHEORGHE ILE, (…) organizeazã la data de 24.11.2017 ora 10:00, licitatie publicã pentru închirierea unui grup de obiective din Pasul Vulcan dupã cum urmeazã: Spatiu „Apres Schi” în suprafatã utilã de 114,13 mp în vederea desfãsurãrii unor activitãti comerciale si alimentatie publicã; Spatiu „Centru închiriere echipament schi” în suprafatã utilã de 9,99 mp în vederea desfãsurãrii unor activitãti comerciale specifice sporturilor montane, respectiv închiriere de echipament sportiv; ”Pârtie de schi 1” în lungime de 310,3 m si instalatie ”Teleschi” aferentã, în vederea desfãsurãrii unor activitãti comerciale specifice sporturilor montane”, aratã anuntul Primãriei municipiului Vulcan. Pretul de pornire pentru pachetul turistic va fi de 7800 lei/an. Telegondola din Pasul Vâlcan a fost inauguratã la începutul anului 2011,  proiectul fiind realizat prin Ministerul Dezvoltãrii Regionale. Instalatia are 73 de gondole si investitia nu si-a dovedit deocamdatã utilitatea, proiectul fiind gândit în continuarea celui din Strajã, dar niciodatã adus la punctul de a fi profitabil. Cele douã statiuni montane din vestul Vãii Jiului ar trebui sã fie unite, cel putin asa prevede proiectul. Numai cã banii nu au mai venit, astfel cã lucrãrile au stagnat. În timp ce autoritãtile locale din Vulcan cautã investitori care sã vinã sã ridice standardele în statiunea montanã, în Straja statiunea este în plinã expansiune.
Statiunea montanã Pasul Vâlcan este una de interes local si, în ciuda mijlocului de transport modern, turistii nu vin, cã acolo sus nu prea au ce face. La sedinta ordinarã din luna trecutã, unul dintre consilieri a solicitat demararea procedurilor pentru atestarea statiunii montane Pasul Vâlcan în categoria celor de interes national.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.