Cei care vor urca, sâmbãtã, în statiunea montanã Parâng vor fi scutiti de la plata biletului de telescaun. Statiunea montanã gãzduieste prima editie a concursului “Run the lift” la care sunt asteptati trei dintre cei mai importanti atleti din România, Tiberiu Useriu, Ciprian Bãlãnescu si Toma Coconea.
Municipalitatea de la Petrosani vine sprijinul organizatorilor, astfel cã accesul în statiune cu telescaunul va fi gratuit. “Prin adresa (…) înregistratã la Primãria municipiului Petrosani, dl. Toma Coconea solicitã scutirea de la plata biletelor pentru transportul cu telescaunul pentru 100 de persoane din toatã tara, care vor participa la un concurs de alergare montanã în data de 11 noiembrie 2017”, aratã reprezentantii administratiei locale de la Petrosani.Concursul are si rolul de a promova statiunea montanã Parâng.
“Aceastã competitie sportivã este organizatã pentru promovarea potentialului turistic al zonei Parâng si a municipiului Petrosani si constã în participarea concurentilor la o probã de alergare pe traseul de urcare al telescaunului.
Organizatorul acestui concurs, domnul Toma Coconea, este ambasadorul Petrosaniului si Vãii Jiului peste hotare datoritã medaliilor obtinute, fiind salvamontist profesionist, maratonist si instructor de zbor cu parapanta”, mai spun edilii.Traseul este unul destul de dificil, din cauza gradului de înclinatie al pantelor.
Monika BACIU