Consiliul Local al municipiului Vulcan se întruneste în sedintã de îndatã pentru a stabili care vor fi criteriile de repartizare a locuintelor sociale.
Încã de acum douã sãptãmâni, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, anunta cã în scurt timp se vor stabili si criteriile pentru atribuirea locuintelor sociale din blocul C1, din zona Dincã.
„Nu pot beneficia de locuinte sociale, persoanele/familiile care nu îndeplinesc conditiile prevãzute la art. 15, sau sunt în vreuna din urmãtoarele situatii: a) detin în proprietate o locuintã, inclusiv casã de vacantã; b) au înstrãinat o locuintã dupã 1 ianuarie 1990; c) au beneficiat si/sau beneficiazã de sprijinul statului în credite si executie pentru realizarea unei locuinte; d) detin, în calitate de chiriasi, o altã locuintã din fondul locativ de stat”, aratã documentele ce urmeazã a fi votate de consilierii locali de la Vulcan.
Documentele administratiei locale aratã si care sunt persoanele care pot beneficia de astfel de locuinte.
“Categoriile de persoane îndreptãtite sã primeascã cu prioritate o locuintã socialã sunt urmãtoarele: tinerii care au vârsta de pânã în 35 de ani; familii monoparentale; tineri proveniti din institutiile de ocrotire socialã care au îndeplinit vârsta de 18 ani; invalizi de gradul I si II, persoane cu handicap; pensionari; veterani si vãduve de rãzboi; persoane oprimate de regimul comunist; persoane persecutate din motive politice ce se încadreazã în prevederile decretului – Legea nr. 118/1990, republicatã; alte persoane sau familii considerate ca si cazuri sociale (…); persoanele evacuate din casele nationalizate.
La întocmirea listei de repartizare se va tine cont de urmãtoarele: 60% din locuintele sociale se vor repartiza tinerilor cãsãtoriti cu vârsta pânã la 35 de ani; 20% din locuintele sociale se vor repartiza tinerilor necãsãtoriti; 20% din locuintele sociale se vor repartiza altor persoane si familii îndreptãtite”, mai aratã documentul. Trei blocuri sociale se realizeazã la Vulcan, în zona Dincã. Unul dintre acestea, blocul C1 va fi dat în folosintã anul acesta.
Monika BACIU