Statiunea montanã Straja este în plinã expansiune. Un nou telescaun este montat zilele acestea în statiune, iar cu aceastã nouã instalatie de transport pe cablu se va putea ajunge pânã pe vârful Mutu. Noul telescaun va avea o lungime de circa 1000 de metri.
“Lucrãrile sunt aproape de finalizare, s-au montat stâlpii si tot. Lucrãm la partea electricã si în 15-20 noiembrie îl pornim. 1000 de metri are noul telescaun. Telescaunul urcã pânã la vârful Mutu, de acolo se poate merge cu cel al primãriei pânã în vârful Straja. Sunt legate telescaunele”, a declarat Emil Pãrãu, investitor.
Statiunea montanã Straja dispune de trei telescaune, douã dintre acestea apartinând investitorului Emil Pãrãu, iar un telescaun fiind al municipalitãtii lupenene. Cele trei instalatii de transport pe cablu au o lungime de circa 3 kilometri. În Straja sunt amenajate 12 pârtii, pentru schi si snowboard, fiecare fiind echipatã cu instalatie de transport pe cablu. Pârtiile sunt întretinute cu ajutorul ratrakurilor si a tunurilor de zãpadã artificialã.
Monika BACIU