În ultimii doi ani, toti hunedorenii care aveau acces la internet puteau afla unde se aflã masinile de deszãpezire. Aplicatia a fost realizatã pe mandatul fostului presedinte al CJH, Adrian David.
„Stiu cã în iarna 2015-2016 a functionat pe site-ul consiliului judetean un link unde se putea  consulta – nu în timp real, ci la o diferentã de cca o jumãtate de orã – pozitia masinilor de deszãpezire. As dori sã stiu dacã va mai putea fi pus în functiune si, eventual, el se poate si îmbunãtãti, ca aceastã consultare sã fie în timp real. Deci doresc sã stiu de ce nu mai functioneazã sau, dacã va functiona pentru aceastã iarnã, solicitarea este sã se îmbunãtãteascã si sã poatã functiona în timp real, astfel încât sã poatã fi consultat de pe telefonul mobil sau laptop, care este situatia si  unde sunt masinile de deszãpezire”,  a spus consilierul judetean Marius Antal.
Presedintele CJH, Mircea Bobora apreciazã initiativa ca fiind una beneficã, astfel cã angajatii din subordinea institutiei au trasatã sarcina de a realiza aceastã aplicatie.
“Mie mi se pare eficientã propunerea, mai ales cã poti sã eviti o serie de aglomerãri create din necunoasterea situatiei. Doamna director tehnic, sã punem în functiune link-ul acesta!”,  a spus Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.
O astfel de aplicatie a fost implementatã în sezonul de iarnã 2015-2016 pe mandatul lui Adrian David. Cheltuirea justificatã a banilor de la buget pentru întretinerea drumurilor pe timp de iarnã, dar si informarea în timp real a conducãtorilor auto – acestea au fost principalele motive ce i-au determinat, la acel moment, pe sefii consiliului judetean sã pretindã dotãri suplimentare de la firmele care se vor ocupa de deszãpezirea din judet.
Monika BACIU