Bibliotecarul din Petrosani, Avram Iancu are mari sanse sã ajungã cel mai bun înotãtor al  tuturor timpurilor. Asta, dacã îi acordãm cu totii un vot.  În fiecare an,  prestigioasa World Open Water Swimming Association (cu sediul în America), monitorizeazã foarte atent activitatea  tuturor înotãtorilor lumii. În urma acestei analize si dupã criterii de specialitate sunt nominalizati înotãtori din toatã lumea, pentru câstigarea a 4 titluri aferente celor patru categorii:  MAN OF THE YEAR, Woman of the Year, Performance of the Year, si Offering of the Year.
Cel mai important si râvnit premiu este, evident, MAN OF THE YEAR respectiv WOMAN OF THE YEAR.
Alãturi de alti 12 înotãtori din 11 tãri precum Italia, Franta, Olanda, Anglia, SUA, în premierã pentru România, a fost nominalizat pentru titlul „MAN OF THE YEAR” Avram Iancu, cel care a traversat Dunãrea, de la izvoare la vãrsare, dar si Canalul Mânecii.
„Am primit aceastã nominalizare de a deveni numãrul 1 mondial în înotul în ape deschise, ceea ce, pentru mine personal si, sper eu, si pentru români, va fi ceva extraordinar. Încã o datã, un român si România au aceastã sansã de a deveni nr 1”, a spus Avram Iancu, înotãtorul din Petrosani. Nominalizãrile se fac pe criterii de specialitate, dar marele învingãtor este desemnat în urma unui vot popular, vot care a început pe 1 noiembrie 2017 si care se terminã pe 1 ianuarie 2018. Asa încât, nouã tuturor ne revine misiunea de a-l face pe Avram Iancu  cel mai bun înotãtor al lumii.
„Oricine, din întreaga lume, poate sã voteze unulo dintre favoriti. Sunt nominalizat, alãturi de alti 12 foarte puternici înotãtori din tãri la fel de puternice. Acum eu nu mai pot sã fac nimic. Dumneavoastrã, românii, puteti face ceva. Dacã doriti sã ne bucurãm în continuare de o victorie comunã, de rãsunet mondial, vã rog sã votati compatriotul nostru”, a mai spus Avram Marius Iancu.
Pe pagina de socializare a lui Avram Iancu puteti gãsi adresa la care sã îi votati.
Aceasta este https://www.worldopenwaterswimmingassociation.com/ si fiecare vot îl va trimite în fruntea clasamentului mondial.
Diana Mitrache