759 de burse pentru elevi – 515 sociale

759 de elevi de la unitãtile de învãtãmânt din municipiul Petrosani vor beneficia de burse scolare. Ponderea cea mai mare este a burselor sociale, acestea fiind în numãr de 515.
“În conformitate cu prevederile art. 82 din Legea nr. 1/2011 – Legea educatiei nationale, elevii de la cursurile cu frecventã din învãtãmântul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performantã, de burse de merit, de burse de studio si de burse de ajutor social. Cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat si numãrul acestora se stabilesc anual prin hotãrâre a Consiliului Local”, aratã documentele CL Petrosani.
Astfel, Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat un numãr de 759 de burse pentru elevii din învãtãmântul preuniversitar de stat de pe raza municipiului Petrosani, aferent anului 2017-2018, semestrul I.
Cinci elevi din municipiul Petrosani vor beneficia de burse de performantã în cuantum de 80 lei/lunã, alti 203 elevi vor primi burse de merit în valoare de 70 lei/lunã. 60 de lei este valoarea burselor de studiu ce vor fi acordate unui numãr de 36 de elevi.
Bursele sociale sunt cele care înclinã balanta. 515 elevi din Petrosani vor beneficia de burse sociale în valoare de 50 de lei lunar. Efortul financiar al municipalitãtii de la Petrosani pentru plata burselor scolare este de 42.520 lei.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.