Municipalitatea Petrosani este nemultumitã de întârzierile privind reparatiile la acoperisul spulberat de vijelia din septembrie, pentru cã atât Administratia Pietelor, Primãria Petrosani, producãtorii si cumpãrãtorii au de pierdut.
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã legislatia privind achizitiile publice a permis câstigãtorului licitatiei sã tragã de timp, desi contratul prevede ca reabilitarea fã fie fãcutã în regim de urgentã.
”Contractul este încheiat conform legii, cu conditii si termene clare asa cum permite legea si cu mentiunea cã lucrarea trebuie fãcutã în regim de urgentã. Nu este vina noastrã cã legile sunt asa cum sunt, nu este vina directorului SPADPP, cã am vãzut cã s-a lansat aceastã falsã idee. Dacã dãdeam contractul prin încredintare directã, pentru cã puteam face acest lucru perfect legal, altfel stãteau lucrurile si puteam grãbi constructorul sã finalizeze lucrarea pânã acum. Banii rãmâneau în Valea Jiului, se plãteau muncitori din Valea Jiului, din Petrosani. Problema este cã dacã dãdeam contractul prin încredintare directã apãreau voci care sustineau cã cine stie ce interese avem si ne trezeam cu reclamatii. Acesta este motivul pentru care am scos pe SEAP contractul, la licitatie publicã, sã nu mai existe discutii si s-a ajuns în situatia de fatã”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Câstigãtorul licitatiei este o firmã din Bucuresti, iar înainte de a se apuca de refacerea acoperisului halei din cadrul Pietei Centrale Petrosani a ridicat o serie de pretentii financiare peste cele cuprinse în contract, însã toate au fost refuzate de Primãria Petrosani. Constructorul trebuie sã-si onoreze obligatiile contractuale fãrã nici un leu plus spun cei de la municipalitate. Hala de produse alimentare din cadrul pietei este închisã de mai bine de douã luni de zile iar zeci de producãtori au fost nevoiti sã-si lichideze afacerile.
Maximilian Gânju