Inspectorii de munca au declansat o ancheta in cazul accidentului colectiv de munca de pe tronsonul de cale ferata dintre Pestera Bolii-Petrosani. Trei muncitori au murit in aceasta dupa amiaza ingropati sub un mal de pamânt. Muncitorii lucrau la amenajarea unui pod pe un tronson de cale ferata.

Adrian Bozdog inspector sef al ITM Hunedoara spune ca au fost ridicate toate documentele de la firma care executa lucrarea, iar muncitorii lucrau legal, aveau carti de munca din anul 2015 si instructajul la zi. Din ce s- a constatat vizual Bozdog spune ca a fost o rupere de mal fara nicio legatura cu lucrarea. Muncitorii doreau sa toarne beton, dadeau nivelul, moment in care malul din imediata vecinatate a cedat si i-a ingropat pe cei trei muncitori. Inspectorii de munca vor stabili daca au fost incalcate normele de protectia muncii urmand ca dosarul sa fie transmis procurorilor pentru stabilirea eventualilor vinovati. Accidentul s-a intâmplat pe tronsonul de cale ferata dintre statia Pestera Bolii- Petrosani, mai exact pe o cale ferata aflata acum in constructie. Muncitorii lucrau la amenajarea unui podet peste un viaduct si erau la baza podetului când un mal de pamânt cu bolovani s-a desprins si i-a ingropat de vii. Colegii muncitorilor spun ca sunt angajati la o firma cu sediu in Moldova, si lucrau chiar la montarea unor cofraje de sustinere a malului de pamânt, mai exact turnau beton, când s-a intâmplat surparea.
Echipele de interventie s-au chinuit mai multe ore sa-i dezgroape pe muncitorii morti. Interventia a fost una extrem de dificila deoarece zona era acoperita cu un bolovan foarte mare si greu care nu a putut fi ridicat cu macaraua. In momentul in care s-a incercat ridicarea bolovanului, cablul macaralei a cedat, iar bolovanul a cazut la loc. Pentru a ajunge la cei trei muncitori, in zona s-a adus un alt utilaj cu care s-a sapat.
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe a dispus instituirea imediata a unei comisii de ancheta condusa de Secretarul de Stat, Ninel Cercel. Aceasta a plecat deja la fata locului pentru a analiza cauzele in care s-a produs accidentul de la Petrosani si pentru a dispune masuri in consecinta. Cercetarea cauzelor se va face in comun cu celelalte institutii abilitate ale statului.
De asemenea, s-a hotarât, ca in cursul saptamânii viitoare, sa se verifice toate santierele in care se executa lucrari ce apartin Ministerului Transporturilor in ceea ce priveste normele de securitate a muncii.