Fãrã personal specializat si echipamente necesare. Sunt doar douã din problemele majore cu care se confruntã unitãtile miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.  Urmeazã cã zilele viitoare sã fie emise preavizele de concediere pentru cei peste 400 de angajati ai societãtii. Vor pleca specialisti si înlocuirea lor este dificilã, CEH nemaiavând personal calificat.
“Urmeazã cã luni sã  avem o întâlnire cu conducerea Complexului pentru a analiza  situatia aprovizionãrii cu materiale si piese de schimb necesare desfãsurãrii activitãtii în conditii normale a activitãtii pe parte minierã si o analizã de personal având în vedere viitoarele concedieri colective care vor genera o serie de probleme în ceea ce priveste asigurarea necesarului de resursã umanã pe anumite  segmente extrem de sensibile, cum ar fi: partea de SSM, partea electromecanicã, electricieni,  lãcãtusi, precum si problemele de pe partea minierã, atât la nivelul muncitorilor, cât si la nivelul  personalului de conducere, maistri, CFL, ingineri sef, sefi de sectoare, adjunct sef sector”,   a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Nici cei 200 de stâlpi achizitionati de Complexul Energetic Hunedoara, dupã accidentul de la Mina Lupeni, nu sunt suficienti. În acest sens, sindicalistii cer o întrevedere cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara.
“S-au adus 100 de stâlpi de 2500 si 100 de stâlpi de 3100, când necesarul este mult mai mare, s-a adus si sustinere, grinzi GSA 570 si 1250, dar insuficiente,  sunt probleme legate de piesele de schimb pentru transportoarele cu racletã, cât si cele cu bandã, lipsa covoarelor de bandã. Toate sunt insuficiente si deficitare”,  a mai spus sursa citatã.  În urmã cu câteva sãptãmâni, oficialii CEH declarau cã nu mai sunt producãtori de echipamente miniere, astfel cã cele necesare pentru desfãsurarea activitãtii în subteran sunt greu de procurat.
Monika BACIU