Straja este cea mai vizitatã statiune montanã din Valea Jiului. În fiecare sezon de iarnã, mii de turisti îsi petrec sfârsitul de sãptãmânã în statiunea montanã din Lupeni.  Afluxul mare de turisti aduce si blocaje rutiere. Astfel, cã autoritãtile locale din Lupeni au luat decizia de a monta niste bariere la parcãrile din statiune. Sistemul ce urmeazã a fi  achizitionat va indica si numãrul locurilor de parcare disponibile.
“Vrem sã facem ordine în statiune si o sã încercãm sã le facem prin a cumpãra niste  sisteme de parcare, ca sã fie un grad mai mare de organizare, sã ne arate sistemul respectiv câte locuri de parcare mai sunt disponibile. Vor fi montate la intrãrile în parcãrile existente. Am vorbit cu firma care se ocupã de asa ceva, si asta este o solutie. Deocamdatã nu a început procedura de achizitie. Dorinta noastrã este aceea de a crea o anumitã ordine, de a ne organiza mai bine, deoarece noi aveam o problemã în partea  de sus, parcau haotic si acum încercãm sã facem ordine”, a declarat Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni.
Edilii vor sã creascã gradul de confort al turistilor, dar totodatã tin si la siguranta acestora.
“Scopul nostru este acela de a face ordine în statiune. Urmeazã sã facem achizitia si va dura destul de mult. Sã vedem dacã reusim sã gestionãm noi aceastã parcare, e destul de complicat. Scopul nostru este a încerca sã aducem o ordine în statiune, astfel încât toti din statiune sã fie în sigurantã. Am întabulat toate parcãrile”, a mai spus sursa citatã. Noile bariere vor fi automate si vor avea sistem de taxare. Investitia se ridicã undeva la 156 de mii de lei.
Monika BACIU