Experti de la INSEMEX, reprezentanti ai Societãtii Nationale de Închideri de Mine din Valea Jiului si inspectorii ITM intrã, în aceastã dimineatã, în mina Uricani, la locul tragediei.  Sunt primele echipe de experti care fac verificãri în cadrul anchetei ce a fost declansatã, dupã explozia în care un miner a fost ucis, foarte aproape de iesirea de pe galerie si alti 3 sunt rãniti grav în spital.  Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, de aceastã datã vor fi prelevate probe de la locul tragediei si se vor cãuta indicii pentru a stabili cauzele exploziei.
De altfel, ministrul energiei Toma Petcu a spus cã se va face chiar si o expertizã de cãtre specialistii INSEMEX si organele de cercetare au misiunea de a stabili exact cauzele exploziei.
Un bãrbat de 43 de ani din Petrila, care se afla la ultimul sãu sut la minã, si-a pierdut viata, luni la ora 7 dimineata, în mina Uricani, o minã care mai are mai putin de o lunã si se închide. Aurel Anghel  era alãturi de alti mineri pe o galerie, din care, asa cum a spus si ministrul energiei Toma Petcu, se vedea cerul, deci la suprafatã. ITM si procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani au demarat anchete în acest caz, iar joi, dacã totul va fi în sigurantã, expertii coboarã pe galeria în care a avut loc nefericitul eveniment.
Diana Mitrache