O lupeneancã va participa la Maratonul României 1 Decembrie, care va avea loc chiar de Ziua Nationalã a României, la Bucuresti.
Actiunea a ajuns la editia a VII-a si are drept scop aducerea unui omagiu romanilor care au fãcut posibilã Marea Unire de la 1918, de Ziua Nationala a României.
„Având în vedere intentia noastrã de promovare si de sprijinire a sportului, consider cã cererea doamnei Georgeta Manolache prin care solicitã un sprijin financiar în vederea participãrii la Maratonul României 1 Decembrie, poate fi rezolvatã favorabil. Activitatea sportivã a doamnei Georgeta Manolache în cadrul competitiilor destinate maratonistilor este binecunoscutã, în anul 2016 a câstigat mai multe competitii interne si internationale, motiv pentru care a primit titlul de “cea mai bunã ultramaratonistã”, si în acest an a obtinut rezultate bune la competitiile sportive, rezultate prin care promoveazã imaginea municipiului Lupeni iar, prin traditie, Primãria si Consiliul Local al municipiului Lupeni sprijinã sportul si se implicã în viata comunitãtii. tinând cont de rezultatele obtinute în anii precedenti, precum si de activitatea sa competitionalã consider cã activitatea domniei sale trebuie sprijinitã pentru a putea participa si anul acesta la Maratonul României 1 Decembrie, care se va tine în Bucuresti, chiar la data de 1 decembrie 2017”, aratã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Consiliul Local al municipiului Lupeni a alocat suma de 2000 de lei pentru a o sprijini pe Georgeta Manolache în demersul sãu.
Monika BACIU