Miercuri dimineatã, constructorii care au câstigat licitatia pentru reconstructia acoperisului din Piata Petrosani, au demarat lucrãrile. Muncitorii au ajuns pe acoperis si au pornit lucrul, în ultima clipã, dupã cum a afirmat si primarul municipiului Petrosani, care, în cel putin douã rânduri, a fost pe punctul de a rezilia contractul, însã, acestia s-au încadrat în ultima clipã în timpul acordat.
„Au început lucrãrile la piatã. Firma care a câstigat licitatia, o firmã din Bucuresti, în extremis, si la ultimul termen, cu o zi înainte de a expira termenul, a venit si s-a apucat de lucru”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului  Petrosani.
Primarul spune cã, asa cum a fost conceput proiectul si cum prevãd legile din România, constructorul nu poate fi sanctionat, atâta timp cât nu a depãsit termenul legal.
„Nu pot sã îi sanctionez, pentru cã sunt în interiorul termenului legal, dar vom urmãri lucrãrile, asa încât ritmul acestora sã fie unul alert si sã termine într-o perioadã cât mai scurtã”, a conchis edilul.  O furtunã puternicã, la începutul lunii septembrie, a distrus complet acoperisul Pietei Centrale din municipiul Petrosani. Tabla, scândurile si bucãti mari din constructie au fost pur si simplu spulberate de vântul puternic, iar toate s-au prãbusit peste zona în care se aflã chioscurile de pâine, sau în spatele pietei. Potrivit site-ului electronic de licitatii publice, lucrarea de la Petrosani a fost licitatã la pretul de  250.967,65 lei si cu acesti bani se va reface acoperisul pe o suprafatã de circa 1.300 de metri pãtrati, vor fi înlocuite bunurile distruse de infiltratiile din urma ploilor, dar si zugrãveala întregii clãdiri.
Diana Mitrache