Biloxi Blues  unul dintre cele mai rãsunãtoare succese la public de pe Broadway este pus acum în scena la Petrosani.  Aceasta este semnatã de autorul Neil Simon, cel mai jucat si mai  premiat dramaturg american contemporan. Un text comic si amar în acelasi timp, o poveste despre maturizare, armatã, dragoste,  sexualitate, despre viatã, cu constrângerile si prejudecãtile  ei. Un spectacol proaspãt si captivant, jucat la intensitatea vârstei tinerelor  personaje. Asta pregãtesc pentru acest sfârsit de sãptãmânã actorii Teatrul Dramatic „I. D Sîrbu” Petrosani, coordonati de regizorul Horatiu Ioan Apan. Acesta a mai pus în scena la Petrosani o serie de spectacolele printre care cele mai recente în 2017 CAPRA CU TREI IEZI  dupã Ion Creangã, în 2016 – ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI de Dale Wasserman, în 2015 – CANIOTA de Eugene Labiche si în 2014 – FILUMENA MARTURANO, de Eduardo De Filippo, DEGETICA, dupã H.C. Andersen, PROSTIA OMENEASCÃ dupã Ion Creangã.
Din distributie fac parte Mihai Alexandru, Dragos Mãcesanu, Radu Tudosie, Mihai Sima, Alexandru Cazan, Adelin Ilie, Sergiu Fîrte, Daniel Cergã, Amelia Toaxen si Simona Codreanu.  Scenografia este semnatã Eliza Labancz.
Aveti mai jos un sinopsis al piesei creonat de regizorul Horatiu Ioan Apan.
“Biloxi Blues, a doua piesã dintr-o trilogie cu substrat auto-biografic a lui Neil Simon, este povestea unor tineri recruti în armata S.U.A. Acestia, în instruirea lor pentru luptã,  dau piept cu un sergent dur care, prin metodele sale mai putin obisnuite, vrea sã-i transforme din civilii care sunt, în militari disciplinati, capabili sã-si învingã inamicii si sã rãmânã în viatã. Stagiul de instructie al acestor încorporati îi metamorfozeazã din adolescenti, întrucâtva rebeli, în bãrbati responsabili. În cele zece sãptãmâni de pregãtire, sergentul devine astfel maestrul care-si învatã discipolii sã lupte pentru viatã si sã câstige. Eroii se nasc dintre noi.” – regizorul Horatiu Ioan Apan.
Premiera spectacolului „Biloxi Blues” va avea loc sâmbãtã, 4 Noiembrie, de la ora 18.00.
Duminicã îi asteptãm pe cei mici de la ora 12.00 la spectacolul „Capra cu trei iezi”. Pretul unui bilet la spectacolul pentru adulti la premierã este de 30 lei, iar pentru cei mici de 8 lei. Vã asteptãm!