Complexul Energetic Hunedoara porneste alimentarea cu energie termicã a punctelor termice din Petrosani încã de miercuri, însã, potrivit celor de la Societatea de Termoficare din Petrosani, acolo unde mai sunt abonati aproximativ 2.200 de oameni, aceasta se va simti în case abia de vineri.
Instalatia dureazã pânã va fi amorsatã, desi punctele termice sunt pregãtite si pot oricând sã preia agentul termic de la Paroseni. „În mod normal, începând cu data de 1 noiembrie, urmeazã sã furnizãm  agent termic abonatilor din sistemul de termoficare. În momentul de fatã sunt 2.295 de apartamente bransate. Avem 179 de agenti economici si 19 institutii publice, dar abonatii trebuie sã stie cã, în urma conventiei semnate cu cei de la CEH, dacã doar de marti au pornit cazanele, probabil cã vineri abia vor fi parametrii corespunzãtori”, a spus Ovidiu Munteanu, director SC Termoficare  Petrosani, care a spus cã toate punctele termice sunt pregãtite sã preia agentul de la Paroseni.
Complexul Energetic Hunedoara a avut mai multe runde de întâlniri cu societatea de termoficare si le-a pus în vedere celor din Petrosani sã se asigure cã populatia va plãti pentru acest serviciu. Nu de alta, dar pretul nu a crescut, iar datoriile sunt mari, rãmase de anul trecut.
„Deocamdatã, costul a rãmas acelasi, pretul la Giga Caloria pentru populatie este 165,37 de lei. Anul trecut, cei de la Paroseni au facturat în jur de 4,770 milioane de lei, iar noi am achitat cam 3 milioane de lei, diferenta reprezentând sumele  neachitate”, a mai adãugat directorul societãtii de termoficare din Petrosani, Ovidiu Munteanu.
Executorii judecãtoresti au de recuperat deja, de la cei care au pierdut în instantã si trebuie sã îsi achite facturile, sume uriase, totalul datoriilor date spre executare fiind de 4,1 milioane de lei.
Cert este cã reteaua de termoficare este degradatã, iar ca sã o amorseze, celor de la Paroseni le ia cel putin 48 de ore, motiv pentru care populatia va astepta pânã la finele sãptãmânii.
Diana Mitrache