În doar trei zile de când au început înscrierile pentru admiterea în scolile de politie ale MAI, în judetul Hunedoara peste 30 de tineri au depus cereri la sediul IPJ Hunedoara în vederea participãrii la concursul de admitere pe unul dintre locurile scolilor de agenti de politie.
Pânã pe 5 decembrie, I.P.J. Hunedoara organizeazã recrutãri ale viitorilor politisti, în vederea scolarizãrii în institutiile de învãtãmânt ale M.A.I. În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, institutiile de învãtãmânt postliceal ale M.A.I. vor organiza concurs de admitere pentru o nouã promotie de elevi. Durata studiilor, de aceastã datã, este de 1 an.
“Pentru o carierã în Politie, tinerii interesati pot candida pe 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi si 10 pentru minoritãti) la Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascãr” Câmpina si  pe 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi si 3 pentru minoritãti), la Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” din Cluj-Napoca. De asemenea, pot opta si pentru unul dintre cele 280 de locuri de agenti de politie de frontierã (dintre care 5 locuri speciale pentru rromi si 3 pentru minoritãti) de la Scoala de Pregãtire a Agentilor Politiei de Frontierã „Avram  Iancu” din Oradea”, a declarat Bogdan Nitu
Locurile la institutiile de învãtãmânt postliceale ale M.A.I. sunt comune pentru femei si bãrbati, în sesiunea ianuarie 2018.
Pânã pe data de 5 decembrie, toti cei interesati pot depune dosarele de concurs la sediul inspectoratelor de politie judetene sau la Politia Capitalei, în functie de resedinta sau domiciliul fiecãruia.
În cazul celor care au domiciliul sau resedinta în judetul Hunedoara, cererile de înscriere pentru concursul de admitere în institutiile de învãtãmânt postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, se primesc, începând din data de 24.10.2017, de cãtre Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara, situat în municipiul Deva, str. Mihai Eminescu, nr. 130, în zilele lucrãtoare de marti, miercuri si joi, în intervalul orar:  09:00 – 13:00.
Pânã în momentul de fatã, în doar trei zile, peste 30 de tineri au depus cereri la sediul I.P.J. Hunedoara, în vederea participãrii la concursul de admitere pe unul dintre locurile scolilor de agenti de politie.
Informatii suplimentare privind  conditiile pe care trebuie sã le îndepliniti si actele care sunt necesare la înscriere se pot obtine la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara – Serviciul Resurse Umane, situat în municipiul Deva, str. Mihai Eminescu, nr.130, judetul Hunedoara, la telefon nr. 0254/206722 int. 20113, 20114, 20118, 20509, sau pe site-ul I.P.J. Hunedoara – https://hd.politiaromana.ro/, Sectiunea carierã, Admitere institutii învãtãmânt.