A.C.S. Sirineasa – C.S.M. Resita 2-1 (0-0) / LIDERUL ÎSI ÎNTÃRESTE POZITIA

Aproape 2.000 de spectatori au venit în Lunca Jiului sã vadã „New Jiul”, echipa Sirineasa fiind deja acceptatã ca noua echipã a Petrosaniului.  Gazdele au în fatã o surprinzãtoare echipã resiteanã, bine pusã în teren de Daniel Oprita. Abia în min 15 Vezan, dintr-o loviturã liberã  de la 30 m, îl pune la încercare pe portarul Zimmermann. Tot el va fi în min.21 la originea unui sut razant, tras de la 35 m, apoi Fl. Costea (min. 25) reia din 10 m în portar, iar Zaina (min. 28) ia la tintã bara!
Oct. Vasile (min. 33) încheie seria ocaziilor din prima reprizã cu un sut razant peste poartã.
Insistenta gazdelor se mediatizeazã dupã pauzã, când Lucian Iordache deschide scorul dintr-un penalty just acordat de arbitrul Vidican din Satu Mare. Resitenii au însã o revenire, când minute bune se instaleazã în defensiva echipei de la Petrosani, reusind egalarea în min 70, având apoi si douã ocazii uriase, prin Negoescu (min. 71) – sut peste poarta goalã de la 12 m si Velcotã (min. 72) – ratare cu  capul de la 7-8 metri!
Scãpatã de acest presing resitean, A.C.S.  (Jiul) Sirineasa (Petrosani) revine în atac reusind golul unei nesperate victorii în minutul 90, mentinând echipa cu un avans confortabil pe locul 1 în Seria a 4-a a Ligii a III-a.

A.C.S. Sirineasa – C.S.M. ReSita         2-1 (0-0)
A.C.S. Sirineasa (antr. Dan Vasilicã): Mincã – Oct. Vasile D. Lazãr, Ionitã, Anghelina – Vezan (min. 80 Ov. Popescu), I. Iordache, Zaina (min. Cocinã), Gruia – Roman, Fl. Costea(min. 80 Mãrgãrit)
C.S.M. Resita (antr. Daniel Oprita): Zimmermann – Iova, B. Szijj, Bactãr, Dulap – Liuba, Vastag, Poianã (min. 20 Negoescu, min. 88 Keita), Cr. Costin (min. 57 Velcotã) – Bresneni, Himcinschi (min 57 Beloescu)
Arbitru: George Vidican – Satu Mare
Obs. F.R.F.: Elena Musetoiu – Timisoara
Spectatori: 2.000
Goluri: 1-0: L. Iordache din 11 m, dupã un fault a lui Dulap asupra lui Fl Costea.;  1-1: Negoescu, la o gresealã în lant a apãrãrii gazdã.; 2-1: Mãrgãrit cu capul de la 7 m.

LIDERUL, AVANS CONSISTENT
C.S.U. II Craiova a învins cu 3-2 la Soimul Lipova (Al. Popescu a reusit un hat trick pentru oaspeti), dar distanta pânã la locul 1 este tot de 8 puncte, A.C.S. Sirineasa câstigând cu 2-1 meciul cu C.S.M. Resita. Nouva Mama Mia Becicherecu Mic (0-4 la Bãlesti), rãmâne în continuare fãrã victorie. Golgeterul Seriei a 4-a, Baranyi, a marcat douã goluri în victoria echipei sale A.C.S. Ghiroda, în meciul câstigat cu 4-2 la Giarmata. Scorul etapei s-a înregistrat în partida National Sebis – C.N.P Timisoara, 5-0 (autori Enciu 2, Sãulescu 2, Basic).  Oaspetii au reusit în aceastã etapã trei victorii în deplasare.
CÂND FOTBALUL SE ÎMBINÃ CU FRUMOSUL…
Douã domnisoare drãgute au purtat pancarta care prefigureazã viitorul fotbalului la Petrosani.

OPRITA, NU E CORECT…
Îl stiu pe Daniel Oprita, actualul antrenor de la C.S.M. Resita, ca un bãiat fin, educat, echilibrat. Cu o carierã de mare jucãtor, la Steaua, Dinamo, U.T.A., Univ. Craiova, în Spania sau în Elvetia. I-a iesit si cu Juventus Bucuresti, pânã l-au dat ãia afarã. A venit la Resita, zona sa natalã, unde încearcã sã reînvie un fotbal de tranzitie. Si nu se poate spune cã echipa sa nu  joacã un fotbal plãcut, dovada fiind fãcutã la meciul recent de la Petrosani, nimeni necontestând calitatea exprimãrii echipei sale.
Deranjant a fost finalul meciului, când dupã o discutie avutã cu galeria Resitei, Oprita s-a exprimat vehement, cum cã a pierdut, „sã moarã mã-sa”, (citat din Oprita) la cea mai slabã echipã de campionat (!?)  Mãi du-te tu de mare antrenor care esti!  Pãi câte bãtãi are Sirineasa (Jiul) si câte Resita?  E simplu sã te uiti  pe clasamentul Seriei a 4-a si sã vezi realitatea. Sã fim seriosi, domnul Oprita, nu trebuie sã vã justificati în fata sefilor cu asemenea concluzii. Mai cugetati, poate alta-i problema la Resita.
GENU TUTU

3 thoughts on “A.C.S. Sirineasa – C.S.M. Resita 2-1 (0-0) / LIDERUL ÎSI ÎNTÃRESTE POZITIA

 • 30 octombrie 2017 at 18:26
  Permalink

  Hai Jiul Petrosani !

  Reply
 • 30 octombrie 2017 at 19:11
  Permalink

  Jiul , Jiul , Jiul Petrosani !!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *