Ministrul Toma Petcu, despre accidentul din Mina Lupeni: Vom declansa propria anchetã

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat vineri,  la Târgu-Jiu, cã ministerul pe care îl conduce va declansa o anchetã proprie pentru a stabili împrejurãrile în care a avut loc evenimentul de la Mina Lupeni, în urma cãruia doi mineri au murit, iar un al treilea a fost rãnit.
„O informare scurtã au fãcut, am stabilit ca în baza informãrii sã creãm o comisie, dar vreau sã creez aceastã comisie dupã ce se finalizeazã si se înainteazã raportul ITM. Dacã as trimite eu o comisie de la minister care sã înceapã sã punã întrebãri în acelasi timp si eventual sã avem si rãspunsuri în acelasi timp cu ancheta pe care ar avea-o ITM, s-ar putea interpreta si de ITM si de cãtre Parchet cã vrem într-un fel sã influentãm sau sã ducem ancheta lor într-o directie. Asteptãm sã comunice raportul ITM-ul cãtre Parchet, dupã aceea vom declansa si noi propria noastrã anchetã. Am cerut Consiliului de Administratie al complexului si conducerii sã aibã o întâlnire de analizã, sã vadã dacã au fost unele lucruri care au putea fi prevenite, de ce nu s-au prevenit, sã se ia acele mãsuri de îndreptare”, a precizat Toma Petcu. Ministrul Energiei a mai afirmat cã directorul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) l-a informat, joi seara, cã au fost achizitionati 200 de stâlpi de sustinere care vor fi distribuiti în minele care au nevoie.
„O veste bunã am primit-o asearã de la domnul director, au reusit sã accelereze procesul de achizitionare a acelor stâlpi si grinzi de sustinere, am înteles cã sãptãmâna asta le-au intrat 200 de astfel de stâlpi noi în complex, urmând sã fie distribuiti cãtre minele care au nevoie si bineînteles si cãtre Lupeni si sper sã-si achizitioneze materialele de care au nevoie. (…) Din ce m-au informat, decizia de achizitie au avut-o mai demult, numai cã la aceste proceduri de licitatii nu s-a prezentat nimeni. Cu sindicalistii din Valea Jiului am discutat de trei ori pe acest subiect, le-am spus cã resurse financiare sunt, procedurile au fost demarate, dar nu mai aveti credibilitate si nu mai vin companii care sã încheie contracte cu voi. (…) Îmi doresc ca tot ce se achizitioneazã sã cumpere din Românie, dar tinând cont cã suntem o piatã deschisã, nu putem sã intervenim sã spunem cã stâlpii ar trebui sã fie fabricati la Gorj sau la Dolj sau în altã parte. Stiu cã nu se mai fabricã în România (stâlpii n.r.), probabil cã sunt de undeva de afarã”, a mai spus Petcu. Doi mineri si-au  pierdut viata, iar al  treilea a fost rãnit în urma unei surpãri care s-a produs pe 5 octombrie într-un abataj al Minei Lupeni, din Valea Jiului. Victimele fãceau parte dintr-o echipã de 11 mineri care lucrau în subteran, opt dintre acestia reusind sã fugã ori sã scape cu viatã din locul surpãrii de cãrbune.

3 comentarii la „Ministrul Toma Petcu, despre accidentul din Mina Lupeni: Vom declansa propria anchetã

 • 29 octombrie 2017 la 18:09
  Permalink

  Domnul ministru Petcu spune ca resurse financiare sunt , atunci sa vina investitile la EM Vulcan si EM Livezeni .

  Răspunde
 • 29 octombrie 2017 la 19:26
  Permalink

  bah mirenii jalei vinului, bah agramatule, intelege odata ca toate minele trebuiesc inchise ! deci adio investitii !! si se scrie investitiile , nu investitile , bolovanule :)))

  Răspunde
 • 30 octombrie 2017 la 07:01
  Permalink

  investiti la Mina Livezeni si Mina Vulcan

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.