Mai multi locuitori din municipiul Vulcan vor primi locuinte sociale. Repartizarea acestora se va face luna viitoare. Între timp urmeazã a fi demarate anchetele sociale pentru a stabili care vor fi viitorii chiriasi.
Primarul municipiului Vulcan, GheorgheIle spune cã existã o serie de criterii în baza cãrora vor fi  repartizate locuintele.
“La locuintele sociale avem C1 care este finalizat în proportie de 99%. În data de 15 vom avea o primã repartizare a apartamentelor pentru persoanele care au solicitat locuinte sociale. Legea e foarte clarã privind repartizarea acestor apartamente: 60% din apartamente revin tinerilor cãsãtoritI, 20% la revin tinerilor necãsãtoritI sI 20% din apartamente le revin bãtrânilor sI persoanelor cu handicap. Suntem în faza în care facem anchetele sociale la persoanele care au solicitat astfel de locuinte. din punctual de vedere al repartizãrii noi spunem cã pânã în data de 15 vom veni cu o primã repartitie”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Lucrãrile la unul din blocurile sociale se apropie de final, aici mai fiind de executat doar câteva bransamente la utilitãtile publice.
“Aici sunt apartamente pe flancurile laterale si pe interior sunt garsoniere confort I. Nivelul de pregãtire al apartamentelor este de 100%, dar în momentul de fatã suntem la bransarea apartamentelor la cãldurã, finalizãm punctul termic”, a mai spus Gheorghe Ile, care apreciazã cã în cel mult o lunã sI jumãtate se vor finaliza lucrãrile de bransare a imobilului la punctul termic.
Între timp alte douã blocuri de locuinte sociale sunt în proces de realizare.
“La C2 este acoperit. Se lucreazã în interior cu douã echipe, iar la C3 se lucreazã la acoperis sI în interior. Acestea sunt lucrãri multianuale. Au fost deja achitate lucrãrile executate pânã în prezent. Urmeazã sã mai facem o platã sI sperãm cã vom reusI sã plãtim anul acesta, urmând ca anul viitor sã finalizãm sI celelalte douã blocuri. Mai avem putin de lucru, la canalizare, la introducerea gazului metan”, a mai precizat primarul municipiului Vulcan. Cele trei imobile sunt situate în zona Dincã din municipiul Vulcan.
Monika BACIU