In cadrul dezbaterilor parlamentare,  avand ca  tema situatia din cadrul Ministerului Afacerilor Interne(MAI), deputatul ALDE, Marius Surgent a subliniat faptul ca in acest minister functioneaza o serie de institutii asupra carora parlamentul trebuie sa isi indrepte mai mult atentia.  La dezbateri a participat si ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.

Ministerul Afacerilor Interne are o importanta vitala in societate

In discursul sau din plenul parlamentului,  deputatul Marius Surgent  a subliniat faptul ca toate institutiile si directiile apartinand MAI trebuie tratate cu aceiasi atentie.      “In general, cand vorbim despre Ministerul Afacerilor Interne, ne gandim la Politia Romana, uitand ca Ministerul Afacerilor Interne este un minister cu o importanta vitala pentru ceea ce inseamna societatea romaneasca. Uitam cateodata ca sub umbrela acestui minister isi desfasoara activitatea ISU, cei care, in fiecare zi, isi pun viata in pericol salvand vieti. Uitam ca acolo isi desfasoara activitatea Politia de Frontiera, care asigura granitele statului roman. Uitam ca acolo isi desfasoara activitatea Jandarmeria, care asigura ordinea si linistea publica. Poate ca uitam ca acolo isi desfasoara activitatea Directia de Combatere a Crimei organizate, a traficului de droguri si de persoane. Si nu ar trebui sa uitam ca aceste institutii si directii au nevoie de specialisti, pentru ca acestia se formeaza in timp, ca pentru formarea lor este nevoie de bani, de investitii si ca acesti oameni, pentru a-si putea desfasura activitatea in bune conditii, au nevoie de dotari materiale”, a spus deputatul Marius Surgent.

Ministerul Afacerilor Interne este condus de profesionisti

“Nu stiu daca problema celor 18 persoane este mai importanta decat ar trebui sa fie pentru noi, toti, problema de a incerca ca impreuna sa sprijinim acest minister, sa incercam prin comisiile de specialitate sa aducem in plen modificari care sa ne permita sa ajutam la bunul mers al ministerului si al directiilor care sunt in subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Fiind membru al Comisiei pentru aparare, va spun cu toata sinceritatea ca am observat, in ultima perioada, profesionalismul de care dau dovada cei care conduc ministerul, structurile de conducere ale Ministerului Afacerilor Interne si dorinta de a incerca sa rezolve cat mai repede problemele cu care, intr-adevar, acest minister se confrunta.

Inchei adresandu-va, din nou, rugamintea ca impreuna sa venim si sa incercam sa fim alaturi de acest minister important pentru Romania”, a concis deputatul la finalul alocutiunii.