Activitãtile din Pasul Vâlcan scoase la licitatie

Un Apres Ski, un telescaun si un centru de închiriere pentru schiuri si sãnii vor fi scoase, la pachet, la licitatie, în Pasul Vâlcan.  Administratia localã a votat în unanimitate proiectul, iar acum autoritãtile asteaptã un investitor care sã fie capabil sã plãteascã 7.100 de lei pe an, dar care sã ofere toate aceste servicii. Asta, dupã ce pânã acum, desi au mai fost scoase la licitatie, nu s-a prezentat nimeni.
„Fiind toate autorizate, cred cã este momentul sã scoatem la licitatie publicã, sã vinã cineva sã utilizeze aceste obiective, asa încât sã ne desfãsurãm activitatea în bune conditii în Pasul Vâlcan si sã nu mai avem disfunctii. Noi am avut fixate preturi pe Apres Ski si centrul de închirieri, nefiind folosite, pentru cã nu s-a prezentat nimeni. Atunci am introdus si teleschiul, ca sã îi atragã pe investitori, sã functionãm si noi în aceastã statiune”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, la sedinta de consiliu în care s-a aprobat scoaterea lor la licitatie.
Telegondola din Pasul Vâlcan a fost inauguratã la începutul anului 2011, proiectul fiind realizat prin Ministerul Dezvoltãrii Regionale. Instalatia are 73 de gondole si investitia nu si-a dovedit deocamdatã utilitatea, proiectul fiind gândit în continuarea celui din Straja, dar niciodatã adus la punctul de a fi profitabil.
Statiunea este una de interes local si, în ciuda mijlocului detransport modern, turistii nu vin, cã acolo sus nu prea au ce face, iar edilii locali au votat joi în unanimitate scoaterea la licitatie, încã o datã, a unui pachet de servicii ce le vor fi oferite turistilor în aceastã iarnã. Asta, dacã se prezintã cineva.  Existã si calcule potrivit cãrora firmã din subordinea primãriei sã gestioneze aceste obiective, însã, deocamdatã ele vor fi scoase la licitatie.
Diana Mitrache

Advertisements