Cel putin 7 familii locuiesc acum în clãdirea în care fost maternitatea la Lupeni,  dar  cei mai multi locatari ai blocului ce s-a prãbusit asteaptã încã sã fie mutati.  Stau la rude si la prieteni, însã, primarul din Lupeni spune cã nu a primit banii necesari pentru ca sã poatã amenaja alte locuinte, în care sã îi mute. Acolo, însã, cei care au fost mutati, au ocazia sã stea fãrã sã plãteascã pentru  utilitãti, cel putin  deocamdatã.
„Nu am primit niciun leu de la Guvernul României, dar proiectul pe care l-am fãcut cu Prefectura, se aflã la comisia de specialitate, la minister. Fiind vorba si de buget si la Ministerul de Finante existã proiectul nostru. Nu putem primi din Fondul de Urgentã, dar am sugerat cã sursa de finantare poate fi o alta si acum asteptãm sã primim banii pentru fosta maternitate. Sunt 7 familii acolo si ne ocupãm noi de utilitãti, pentru o perioadã de o lunã, când îsi vor face contracte individuale”, a spus Lucian Resmeritã, primarul din Lupeni.
Edilii din Lupeni au reusit sã mute o parte dintre locatarii blocului care s-a nãruit. Nu mai putin de 14 familii au fost repartizate pânã acum si mai trebuie 10 familii sã îsi gãseascã o locuintã. Pentru ei, primarul spune cã are planuri în fosta maternitate, dar, clãdirea e veche si are nevoie de reparatii.
Plafonul acestui bloc, aflat la etajul I s-a prãbusit la începutul lunii octombrie si de atunci niciun locatar nu a mai fost lãsat sã intre în clãdirea care acum este un real pericol. Dupã ce va fi expertizatã, primãria va decide ce se va întâmpla cu constructia nãruitã, iar în cazul în care nu mai poate fi reabilitatã, va fi demolatã.
Diana Mitrache