Municipalitatea de la Lupeni primeste noi fonduri. De aceastã datã este vorba de bani europeni pentru un proiect al cãrui scop este reducerea numãrului de  persoane aflate în risc de  sãrãcie. Suma alocatã  municipalitãtii de la Lupeni este de 269.000 de lei.
“Am obtinut finantarea unui proiect în valoare de 269 miliarde vechi din fonduri europene, proiect care ocupã locul doi ca  valoare în lista celor 35 de proiecte aprobate la finantare. Acest proiect are ca scop  reducerea numãrului de persoane aflate în risc de sãrãcie”, aratã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Cu banii obtinuti, edilii vor reabilita fosta clãdire a stomatologiei pentru a o reinclude în circuitul medical, dar vor fi renovate si 39 de locuinte.
“În cadrul acestuia se vor realiza urmãtoarele obiective: va fi renovatã fosta clãdire a Stomatologiei pentru a fi oferite servicii medicale, vor fi renovate 39 de locuinte, 460 de persoane vor beneficia de formare profesionalã, 220 de  persoane vor primi locuri de muncã, vor fi finantate 10 afaceri nou înfiintate. Prin astfel de proiecte ne dorim sã venim în  sprijinul persoanelor sãrace. Acest proiect se va derula pe o perioadã de 36 de luni si de el vor beneficia un numãr de 960 de persoane, din care 381 de etnie romã, el cuprinde mãsuri de educatie,  sãnãtate, locuire, formare  profesionalã, ocupare, antreprenoriat si asistentã juridicã”, mai aratã Lucian Resmeritã.Proiectul va fi implementat de Primãria Municipiului Lupeni în colaborare cu alti patru parteneri si prin astfel de programe avem în vedere reducerea gradului de sãrãcie al cetãtenilor municipiului Lupeni, educarea si reintegrarea socialã în comunitate a acestora. Astfel de proiecte pentru  reducerea numãrului de persoane aflate în risc se deruleazã la Vulcan si la Petrila.
Monika BACIU