Dacã întotdeauna ti-ai dorit sã fii politist, dar pânã acum ti s-a pãrut cã e prea complicat sau  nu-ti este accesibil, acum e sansa ta! Scolile de agenti de politie îti oferã posibilitatea de a face parte din echipa noastrã, a politistilor. I.P.J. Hunedoara  organizeazã recrutãri ale viitorilor politisti  în  vederea scolarizãrii în institutiile de învãtãmânt ale M.A.I.,  pânã pe 5 decembrie!  Multi sunt atrasi de meseria de politist. Unii pentru cã simt nevoia de a ,,face dreptate” sau pentru a apãra alti oameni,  altii pentru cã simt nevoia sã-si disciplineze viata si cautã o stabilitate si responsabilizare. Dacã ai cochetat cu ideea de a fi politist, aflã cã, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Scoala de Agenti de Politie  „Vasile Lascãr” Câmpina si Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouã promotie de elevi. Durata studiilor, de aceastã datã, este de 1 an.
Pentru o carierã în Politie, poti candida pe 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi si 10 pentru minoritãti) la scoala din Câmpina si 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi si 3 pentru minoritãti), la scoala din Cluj-Napoca.
Pânã pe 5 decembrie, toti cei interesati se pot la sediul inspectoratelor de politie judetene sau la Politia Capitalei, în functie de resedinta sau domiciliul fiecãruia.
Pentru reducerea deficitului de personal, la nivelul M.A.I. s-a stabilit un pachet de mãsuri, una dintre cele mai importante fiind cresterea cifrei de scolarizare la institutiile de învãtãmânt postliceale.  Ultima sesiune de admitere la scolile de agenti de politie a avut loc în luna septembrie a acestui an. Probele de concurs au fost: proba medicalã, proba fizicã si testul scris (gramaticã limba românã si limba strãinã).
În cazul celor care au domiciliul sau resedinta în judetul Hunedoara, cererile de înscriere pentru concursul de admitere în institutiile de învãtãmânt postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, se primesc, începând din data de 24.10.2017, de cãtre Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara, situat în municipiul Deva, str. Mihai Eminescu, nr. 130, în zilele lucrãtoare de:  marti, miercuri si joi, în intervalul orar:  09:00 – 13:00.
Informatii suplimentare privind  conditiile pe care trebuie sã le îndepliniti si actele care sunt necesare la înscriere se pot obtine la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara – Serviciul Resurse Umane, situat în municipiul Deva, str. Mihai Eminescu, nr.130, judetul Hunedoara, la telefon nr. 0254/206722 int. 20113, 20114, 20118, 20509, sau pe site-ul I.P.J. Hunedoara – https://hd.politiaromana.ro/, Sectiunea carierã, Admitere institutii învãtãmânt.