Marile magazine din municipiul Petrosani înregistreazã în fiecare lunã o pierdere între 1000 si 5000 de lei din cauza celor care furã produse de pe rafturi. Situatia este asemãnãtoare si în restul municipiilor din Valea Jiului.
Hotii sunt împãrtiti pe categorii si furã de la mâncare si pânã la articole de menaj, în ciuda  faptului cã magazinele au pazã în permanentã.  Unii sunt prinsi si dati pe mâna politistilor care le fac dosare penale, dar pânã sã ajungã în închisoare este cale lungã. Dacã sunt la prima abatere si furtul lor constã în produse alimentare, cei mai multi se aleg cu amenzi penale, clasarea dosarului ori cu pedepse cu suspendare.
”Numãrul acestor furturi creste de la un an la altul si acum sunt pierderi de circa 2000-3000 de lei în fiecare lunã. Aici vorbim doar de cei care furã de pe rafturi alimente ori produse de strictã necesitate.  Se furã de la cascaval, eugenia, salam si pânã la  periute de dinti ori chiar batiste de unicã folosintã”, a declarat unul dintre angajatii cu paza de la un supermarket din municipiul Petrosani. Cele mai vizate de hoti sunt bãuturile alcoolice, dar nu orice fel. ”Se cautã bãuturile scumpe si foarte scumpe. Nu se mai multumesc cu spirtul si cu ”Sãniuta”. Vor votca finã, whiskey, coniac de sapte stele. Îi prindem cu sticlele în haine si dacã vin si a doua oarã le punem  interdictie în magazin”, mai spun paznicii.
Maximilian Gânju