Ziua Armatei – cu militari în rezervã, pânã în munti

În Defileul Jiului, în Pasul Vâlcan, sau în centrul municipiului Vulcan. Acestea sunt locatiile în care militarii în rezervã din Valea Jiului vor aduce un omagiu armatei române.  Ceremoniile încep miercuri, la ora  10,00, la Vulcan  si se sfârsesc la  monumentul din Defileul Jiului, închinat generalului Dragalina. Dar primarul spune cã va depune coroane  de flori inclusiv la monumentul din Pasul Vâlcan, pentru ca toatã lumea sã îsi aminteascã de eroii neamului.
„25 octombrie este Ziua Armatei si am pregãtit, cu cadrele militare în rezervã si retragere din Valea Jiului, o manifestare la monumentele istorice din zonã. Mergem la Monumentul Eroului Necunoscut din Vulcan, la Pasul Vâlcan si în Defileul Jiului, la monumentul generalului Dragalina. Se vor depune coroane de flori si se vor tine momente de reculegere în memoria eroilor neamului ”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Ziua de 25 octombrie este legatã în mod direct de Regele Mihai I al României, singurul român în viatã care are rangul de maresal si care, în 1944, era comandatul suprem al Armatei. În general, armatele din Occident nu au stabilitã o datã anume ca sãrbãtoare a armatei. Exceptie de la aceastã regulã fac Franta, care îsi sãrbãtoreste armata la 11 noiembrie, Italia, a cãrei zi a armatei este la 4 noiembrie si România, care îsi sãrbãtoreste Ziua Armatei la 25 octombrie.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.