Conducerea Complexului Energetic Hunedoara încearcã sã obtinã suspendarea procesului în care se judecã cu Garda de Mediu, în litigiul cu termocentrala Mintia. Oficialii CEH au depus la Tribunalul Hunedoara o cerere de suspendare a procesului, motivând cã au initiat procedurile pentru obtinerea autorizatiei integrate de mediu.
“Am solicitat suspendarea procesului pentru cã am fãcut demersurile necesare pentru obtinerea autorizatiei integrate de mediu pentru termocentrala Mintia. Pânã vine acea rezolutie încercãm sã suspendãm procesul. Dosarul a rãmas în pronuntare la Tribunalul Hunedoara”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH. Doru Visan, secretar de stat în Ministerul Energiei, spunea cã o trecere pe gaz a termocentralei de la Mintia ar fi o solutie extremã.
“Eu nu am imixtiuni în justitie. Solutie pe gaz poate fi aplicatã numai în conditii extreme de asigurare a energiei termice, dar nu cred cã vom ajunge la aceastã solutie”,  a spus Doru Visan, secretar de stat în Ministerul Energiei.
În anul 2015, Garda de Mediu a dispus suspendarea activitãtii termocentralei Mintia pentru neconformarea acesteia la conditiile de mediu. Complexul Energetic Hunedoara a pierdut procesul, în prima fazã, iar acum la faza apelului, conducerea încearcã sã tragã de timp. La Mintia nu s-au efectuat lucrãri de conformare la cerintele de mediu. Astfel, este greu de spus dacã CEH va obtine un aviz favorabil în acest sens.
Monika BACIU