Piersici si nuci, plantati de primãrie, cu banii unei benzinãrii si un ONG

Reprezentantii unei benzinãrii din Petrosani dau banii si, în parteneriat cu un ONG si Primãria Petrosani, planteazã peste 120 de arbusti în Capitala Vãii Jiului.  Plantele urmeazã sã ajungã în douã parcuri si într-o zonã în care au avut loc lucrãri hidrotehnice, iar toate au ca scop principal înlãturarea poluãrii si implicarea tinerilor în proiecte de voluntariat. „Primãria pune la dispozitie suprafetele de teren, respectiv Parcul Carol Schreter si cel de la Piata Centralã si o zonã lângã pârâul Staicului, ce a fost deja amenajatã, în Cartierul Aeroport. Scopul nu este altul, decât acela de a avea un oras verde si, prin astfel de activitãti, facem ceea ce ar trebui sã facã si celelalte asociatii ce se ocupã cu protectia mediului înconjurãtor”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Primarul spune cã Petrosaniul are suprafata de verdeatã necesarã pe cap de locuitor si deja a fost perfectat si Registrul Zonelor Verzi din Petrosani, dar cã aceastã actiune este bine-venitã si va înfrumuseta orasul. „Acest proiect se desfãsoarã în cadrul campionatului de voluntariat. Angajatii nostri formeazã o echipã si astfel  vor învãta sã dea ceva, fãrã sã plãteascã nimic la schimb”, a adãugat si Dan Murgulescu, finantatorul proiectului, reprezentant al unei  benzinãrii din Petrosani.
Parteneri sunt si reprezentantii unui ONG, care vor sã planteze copacii si care ne explicã exact cum au gândit proiectul verde. Vor fi  plantati piersici rosii si nuci americani, despre care initiatorii proiectului ecologic spun cã sunt extraordinar de frumosi, atunci când înfrunzesc. „Vom planta 120 de arbusti, cu scopul principal: scãderea gradului de poluare, generat de autoturismele ce circulã în Petrosani. Plantarea va avea loc miercuri, 25 octombrie, începând cu orele 11,00.  Proiectul „Petrosani, oras ecologic” are mai multe obiective. Despre scãderea gradului de poluare, deja am vorbit, vrem sã implicãm tinerii în activitãti de voluntariat si mai avem un obiectiv, anume acela de a constientiza cu totii importanta  activitãtii ecologice în comunitãtile locale”, a adãugat Nicolae Tascã, reprezentantul ONG-ului.
Înainte si dupã aceastã actiune, tinerii parteneri în proiect sunt invitati în Sala de Marurã a Primãriei Petrosani, la o dezbatere pe teme de voluntariat si ecologie.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Piersici si nuci, plantati de primãrie, cu banii unei benzinãrii si un ONG

  • 24 octombrie 2017 la 11:06
    Permalink

    Atentie la nuci, o sa ave?i probleme cu ciorile, care lanseaza nucile de la inaltime mare pentru a le sparge. Nucile vor ateriza pe masinile parcate si in miscare, rezultatele vor fi similiare cu cele produse de grindina.
    Eu personal am patit acesta cu o masina noua.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.