Mascatii au descins la sfârsitul sãptãmânii trecute, mai exact vineri dupã-amiaza cu douã dube în Cartierul Micro 3 B, renumitul Dallas din Vulcan, unde au fãcut 3 perchezitii.  Erau cãutati niste indivizi care obisnuiau sã fure din bancomate. De altfel, în locuintele lor au si gãsit dispozitive de care se foloseau în actiunile lor.
„Politistii gorjeni au efectuat un numãr de  3 perchezitii domiciliare în municipiul Vulcan, judetul Hunedoara, ocazie cu care au fost identificate mai multe mijloace de probã folosite de suspecti la comiterea infractiunilor. Totodatã, în baza unor date operative obtinute de politisti din  cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Gorj si a colaborãrii cu politisti din cadrul IPJ Dolj, 3 persoane au fost prinse în flagrant, în timp ce sustrãgeau bancnote dintr-un ATM, pe raza  municipiului Craiova, fiind imobilizate si  introduse în arestul  IPJ Dolj. Cercetãrile continuã pentru stabilirea cu exactitate a împrejurãrii comiterii faptelor si a întregii activitãti infractionale”, se aratã într-un comunicat al IPJ Gorj.
În fapt, politistii spun cã, în perioada 1 – 16 octombrie a.c., Politia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizatã prin apelul 112 de reprezentantii unor unitãti bancare de pe raza municipiului, despre faptul cã persoane necunoscute au fortat fanta de eliberare bancnote la mai multe ATM-uri bancare, fiind sustrase diferite sume de bani. În urma  investigatiilor si a unor actiuni specifice  efectuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Gorj, în colaborare cu politisti din cadrul IPJ Hunedoara, cu sprijinul de specialitate al B.O.S. Alba si S.O.S. Gorj, au fost identificate  3 persoane, cu vârste cuprinse între 21 si  60 de ani (1 din judetul Brãila si 2 din judetul Hunedoara). Politistii au întocmit dosar penal sub  aspectul sãvârsirii infractiunilor de furt  calificat si tentativã la furt calificat.
Diana Mitrache