Expertizarea blocului de la Lupeni depinde de disponibilitatea expertului

Expertizarea clãdirii din Lupeni unde a avut loc incidentul de sãptãmâna trecutã depinde de disponibilitatea expertului.  Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni spune  cã la nivelul judetului existã o singurã persoanã autorizatã care sã realizeze astfel de expertize. În acest sens, autoritãtile au contactat expertul, însã nu a fost  stabilitã data la care acesta se va deplasa la Lupeni.
”Este un singur expert în judetul Hunedoara, care este foarte ocupat…Ne-a programat, dar nu stiu când ne va veni rândul, mai ales cã toate firmele care lucreazã acum la expertizã lucreazã numai cu el, cã nu este altul. Nu avem încã un contract încheiat, trebuie sã ne facã o ofertã”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Oamenii evacuati din imobil au fost cazati, o parte dintre ei, la fosta maternitate, iar altii stau la rude.
“Împreunã cu Prefectura am solicitat Guvernului o sumã de 500.000 lei ca sã încercãm sã punem termopane, sã asigurãm cãldura, alimentarea cu energie electricã si sã amenajãm câteva bãi la Maternitate, sã avem acolo un loc pentru asa ceva”, a mai spus sursa citatã.
Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã vrea acum sã inventarieze toate locuintele din fondul locativ. Potrivit informatiilor sale, în localitate ar fi în jur de 1000 de astfel de locuinte. Edilul vrea ca circa 150 de locuinte sã le amenajeze pentru cazuri de urgentã.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.