Cinci scoli  gimnaziale, cinci licee si trei organizatii non-profit din judetul Hunedoara vor primi 170 de calculatoare prin proiectul „Toatã lumea intrã în jocul educatiei IT”, derulat de companiile Enel din România si Ateliere Fãrã Frontiere .
Peste 2000 de  beneficiari se vor  bucura de cele 170 de calculatoare în judetul Hunedoara, datoritã proiectului „Toatã lumea intrã în jocul  educatiei IT”, derulat de companiile Enel din România si Ateliere Fãrã Frontiere.  În Valea Jiului,  calculatoarele donate vor ajunge la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncusi” din Petrila, Scoala Gimnazialã Nr. 4 din Vulcan, Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani si Liceul Teoretic Mircea Eliade din Lupeni.  Beneficiarii au fost selectati în urma evaluãrii de cãtre juriul format din reprezentantii companiilor grupului Enel în România, CSR Media, IBM, Techsoup România si ai Galei Societãtii Civile (The Institute).
“Proiectele de solidaritate digitalã ating toate directiile pe care noi, la Ateliere Fãrã Frontiere, ne concentrãm eforturile: lupta împotriva risipei si a poluãrii prin colectarea echipamentelor informatice uzate din companii, insertia socio-profesionalã a persoanelor aflate în dificultate – care revalorizeazã aceste echipamente si le oferã o viatã nouã, precum si reducerea decalajului digital prin sprijinirea proiectelor de educatie si incluziune. Multumim companiilor grupului Enel pentru sprijinul oferit, care ne-a permis atât colectarea cât si reconditionarea  calculatoarelor si dotarea lor cu software licentiat; acum aceste calculatoare pot constitui o unealtã valoroasã în educarea si formarea celor peste 4.000 de copii si tineri care  se vor bucura de ele”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director Dezvoltare, Ateliere Fãrã Frontiere    Proiectul « Toatã lumea intrã în jocul educatiei IT » face parte din programul national de solidaritate digitalã Educlick. Din 2009, Ateliere Fãrã Frontiere a donat prin acest program 10.000 de calculatoare cãtre 2.000 institutii de învãtãmânt si organizatii nonprofit. Astfel, 300.000 de copii si tineri defavorizati au primit o nouã sansã de a se integra mai usor, de a avea acces la informatie  si de a-si dezvolta  abilitãtile digitale.
Monika BACIU