Zeci de angajati ai Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului ar putea rãmâne someri dupã data de 2018 din cauzã cã Ministerul Energiei nu recunoaste un  act prin care acesti angajati urmau sã fie  preluati de Complexul Energetic Hunedoara.
În fapt, în luna noiembrie 2012, la momentul divizãrii Companiei Nationale a Huilei s-a încheiat un protocol care stabilea cã salariatii care nu îndeplinesc conditiile de pensionare în anul 2018 sã fie preluati de Complexul Energetic Hunedoara. Acest act, acum, nu mai este recunoscut.
”În ceea ce priveste Conventia încheiatã la 21.11.2012 între Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Câmpeanu, directorul Complexului Energetic Hunedoara, Directorul Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului  si liderul Sindicatului Muntele Petre Nica, Ministerul Energiei  nu are competente, institutia noastrã nefiind semnatarã a acestui act”, aratã  oficialii ministerului Energiei într-un rãspuns oferit senatorului Carmen Hãrãu.
Pe de altã parte Doru Visan, secretar de stat în Ministerul Energiei pretinde cã oamenii vor fi preluati, totusi, de CEH. “Activitatea la SNIM în baza PIA (Plan de încetare a activitãtii-n.r,) depus se prelungeste pânã în 2021. Nu rãmân  pe drumuri. Avem  o situatie concretã, bugetatã pânã în 2021 pe capitolul  4 care prevede toate aceste lucruri”,  a spus Doru Visan.

Nu este prima  datã când astfel de protocoale sunt  semnate ca mai apoi sã nu fie puse în  aplicare, iar hârtiile  sã nu mai aibã nicio valoare.
Monika BACIU