Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat din municipiul Petrosani a pus la bãtaie peste jumãtate de milion de lei pentru iluminatul festiv de sãrbãtori. Mai exact, pentru a închiria aceste ornamente, conform caietului de sarcini.
“Iluminatul ornamental festiv pentru perioada sãrbãtorilor de iarnã 2017-2018 din municipiul Petrosani se va realiza cu produsele/materialele ofertantului, pe care acesta si le va recupera la sfârsitul perioadei de functionare”, aratã caietul de sarcini. Anul acesta de iluminatul localitãtii de sãrbãtori se va ocupa firma MK Lighting din satul Cincis-Cerna, singura societate participantã la licitatia pe care Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat al municipiului Petrosani a organizat-o. Firma va încasa conform contractului 509.190 RON.
Figurinele tridimensionale vor lumina strada
Autoritãtile locale de la Petrosani au solicitat firmei ca printre ornamentele festive sã se regãseascã: “figurinã luminoasã tridimensionalã sub formã de cerb, figurinã luminoasã tridimensionalã sub formã de înger, figurinã  tridimensionalã sub formã de candelã, urare tridimensionalã 2018, figurinã tridimensionalã sub formã de brad de Crãciun, figurinã luminoasã tridimensionalã, personaj Mos Crãciun, figurinã luminoasã tridimensionalã sub forma unor cristale de gheatã, figurinã tridimensionalã sub forma unui tren cu minim un vagon, baghetã curgãtoare tip con curgãtor, figurinã luminoasã 3D cu leduri sub forma unui con de stelute, figurinã luminoasã bidimensionalã cu leduri sub forma unui brad de Crãciun cu stelutã în vârf, cu efect de sclipire”.
În caietul de sarcini, responsabilii Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat din municipiul Petrosani dau si explicatii asupra importantei închirieii acestor ornamente tridimensionale pentru care se cheltuiesc de la bugetul local cele peste 5 miliarde de lei vechi.
“Importanta deosebitã a iluminatului ornamental festiv constã în impactul produs prin efectele spectaculoase de ninsoare, prin albul strãlucitor al punctelor luminoase datoritã ledurilor utilizate, creând o atmosferã fascinantã si peisaje de iarnã de poveste care sã ajungã la inimile oamenilor. Iluminatul ornamental festiv reprezintã iluminatul temporar utilizat cu ocazia sãrbãtorilor si altor evenimente festive si are ca obiect principal decorarea si împodobirea strãzilor, fatadelor clãdirilor, a stâlpilor de iluminat sau ca traversãri stradale, împodobirea spatiilor de agrement, respectiv a parcurilor si a aleilor din municipiul Petrosani, cu ocazia sãrbãtorilor de iarnã. Realizarea iluminatului ornamental festiv presupune acele actiuni de pregãtire si montare a instalatiilor de iluminat cu ocazia evenimentelor festive si constã în totalitatea operatiunilor de montare/demontare a instalatiilor decorative luminoase”, mai aratã caietul de sarcini. În cadrul aceluiasi contract vor mai fi achizitionate si alte instalatii de iluminat festiv prin care autoritãtile locale sperã sã-i confere localitãtii un aer magic, de sãrbãtoare.
Monika BACIU