Pasul Vâlcan în circuitul mondial de longboard

Pasul Vâlcan a fost inclus în circuitul mondial de longboard. Vara trecutã, în statiunea montanã a avut loc prima competitie de acest gen. La acel moment, edilii si-au propus sã includã statiunea în circuitul mondial de longboard.
“IDF – International Downhill Federation prezintã calendarul 2018 al Turului Cupei Mondiale, care va include faimosul traseu din PASUL VULCAN. Transylvania Downhill va deschide sezonul #IDF în Europa cu o etapã mondialã de calificãri între 6 si 8 Iulie 2018, în statiunea Pasul Vulcan din Muntii Vâlcan”, aratã DevaStation Longboard Crew.
Pasul Vâlcan a fost gazda unei astfel de competitii în luna august a acestui an. Longboarderii au coborât pe drumul din Pasul Vâlcan, acesta pretându-se unor astfel de competitii datoritã gradului de înclinatie. Evenimentul a fost organizat de DEVAstation Longboard Crew si Asociatia A.C.T.I.V. Hunedoara, în parteneriat cu Primãria municipiului Vulcan si Consiliul Judetean Hunedoara.
”Este vorba despre un eveniment international de longboard de vitezã, care are loc în statiunea Pasul Vâlcan, pe drumul judetean DJ 664. Spotivii vor avea aici la dispozitie întregul drum din satul de vacantã si pânã la zona statiei de plecare a telegondolei, pentru coborâri de peste 90km/h pe longboard. Vã invitãm sã luati parte la spectacol, unul plin de adrenalinã si vitezã, începând de duminicã, 27 august”, spunea la acel moment Cristian Merisanu, viceprimarul municipiului Vulcan.
Astfel, municipiul Vulcan se alãturã celor 12 locatii mondiale unde se organizeazã astfel de evenimente.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *