O tânãrã din Petrila, elevã de exceptie la Liceul Militar din Alba Iulia, a demarat o campanie de sustinere a militarilor rãniti în teatrele de operatii din lume.
Alãturi de Eduard Onofrei, Ana Geicã a înfiintat Asociatia Voluntarilor Invictus si, prin intermediul ei, se ocupã de strângerea de fonduri pentru militarii români care au si participat recent la jocurile Invictus, mai ales cã, pânã acum România, desi are cei mai buni militari, nu avea participanti.
„Aceastã campanie se numeste Invinctus si initiatorul campaniei din România este maiorul Patric Luca, cel care, în urma jocurilor Invictus Game, din 2014 a observat cã România nu are reprezentanti si astfel, a pornit în tara noastrã o campanie prin care strânge fonduri pentru militarii rãniti în teatrele de operatii, asa încât sã îi putem trimite la viitoarele editii ale Jocurilor Paralimpice”, spune Ana Cristina Geicã.
Tinerii fac tot ce le stã în putintã, inclusiv sport, asa încât sã adune fonduri pentru a le dona unei astfel de cauze ce tine de recunostinta pentru cei ce au ales sã lupte în teatre, precum cel din Afganistan, Iraq, ori altele.
Au si o paginã de internet pentru aceste donatii si, oricine vrea, poate intra aici sã doneze: http://invictusromania.galantom.ro/donations/add?id_fundraising_page=4711
„Noi, ca voluntari, alergãm, suntem biciclisti, practicãm orice alt sport, asa încât sã îi determinãm si pe ceilalti oameni sã facã miscare si sã îi convingem de asta, pentru a putea sã strângem bani pentru acesti militari. Avem si o paginã în care voluntarii posteazã ceea ce face si oamenii care vor sã îi sustinã, o pot face, cu sume, cât de mici pot ei, asa încât sã îi putem ajuta pe viitor”, ne explicã Ana.
Ca viitori militari, elevii acestui liceu sunt gata sã facã totul pentru a-i ajuta pe cei ce au demonstrat cã armata este cea mai importantã institutie si cã granitele nu sunt marcate decât de ideea ce îi reuneste pentru o cauzã nobilã. Militarii Invictus sunt un exemplu, povestile lor de viatã fiind uluitoare, iar tinerii au învãtat asta si la ora de istorie si din viata de zi cu zi.
„Pentru mine este foarte important, pentru cã mã face sã realizez niste lucruri, sã îmi dau  seama cã sunt oameni care chiar luptã pentru noi, care îsi dau viata pentru tarã, într-o lume în care – sã fim seriosi! – oamenii nu mai cred în patriotism. Tocmai de aceea mi se pare extraordinar sã îi putem ajuta si noi”, a mai adãugat Ana.
Anna este o elevã – model si chiar a primit o bursã de la militarii în rezervã din Valea Jiului, însã, nu crede cã ar putea pleca vreodatã în Afganistan, desi sustine cu tãrie tot ce înseamnã voluntariat pentru cei ce aleg sã lupte în acel lor.
„Mi se pare o dramã a omenirii. Eu nu as putea merge acolo. Sunt oameni care merg cu drag, o fac pentru ideea de patriotism, dar personal, nu cred cã am curaj”, afirmã tânãra elevã, care vrea o carierã militarã la Academia Navalã din Constanta, însã, pânã atunci, sustine cauza militarilor din Afganistan.
Orice donatie este bine-venitã si o puteti face pe site-ul acestor liceeni, ce cred în ideea cã militarii supravietuitori din Afganistan meritã sã fie sustinuti de toatã lumea.
Diana Mitrache