Poezie, muzicã bunã, chitarã si voci de exceptie. Acestea au fost ingredientele serii pe care Cãtãlin Stepa a dedicat-o mamei sale, cunoscuta Tatiana Stepa, la editia cu numãrul VII, a spectacolului  „Cântec pentru prieteni”.
De fapt acesta este si motto-ul sub care Cãtãlin a fãcut mereu totul pentru a nu lãsa ca uitarea sã se astearnã peste ceea ce a fost amintirea mamei sale. Cântecul a fost scris de Tatiana Stepa, tocmai pentru a fi ascultat atunci când ea nu va mai fi, ca un testament, iar cei prezenti la cele douã runde de spectacol organizate la Lupeni, la Sala Palatului, au simtit prezenta ei.
Ionut Drãgotesc, gazda evenimentului, a îndemnat lumea sã tinã un moment de reculegere, pentru Tatiana Stepa, dar si pentru cã municipiul Lupeni, comunitatea de aici, a fost greu încercatã în ultimul timp.
Cap de afis a fost, bineînteles, Mircea Baniciu, care a fãcut sala sã cânte si sã aplaude, iar surpriza a fost, asa cum nu se asteptau nici organizatorii, Zoltan Octavian Butuc, care a ajuns întâmplãtor în Valea Jiului, dar a tinut sã încânte publicul cu câteva piese absolut inedite. De altfel, el este cel care a dus memoriile lui I. D Sîrbu în toatã tara, dând glas scrierilor lui, iar sâmbãtã, la Lupeni a fost alãturi de Cãtãlin Stepa.
Cãtãlin a urcat chiar el pe scenã si a recunoscut cã mama sa, Tatiana, nu l-a vãzut niciodatã cântând în fata unui public, însã, a adunat si de aceastã datã ropote de aplauze.

Excelent duetul Stefania Iacob – Sorin Poclitaru, cu versuri de dragoste si cântece asa cum le-a lãsat mostenire Tatiana Stepa, Adrian Pãunescu si cenaclul lor. Luminita Donisã este o voce din Petrosani, care, cu sigurantã se va face auzitã si mai departe, iar sâmbãtã seara a deschis spectacolul, atrãgându-si, cu sigurantã, noi fani, în timp ce Cristian Buicã a fãcut aceiasi  salã sã vibreze pe melodiile sale.
A fost o searã oferitã de primãria Lupeni, Consiliul Judetean Hunedoara si câtiva oameni din zonã, care cred cu tãrie cã muzica folk este o muzicã pentru sufletele îndrãgostite.
De altfel, pe parcursul întregului spectacol, Cãtãlin Stepa a avut grijã sã ruleze imagini cu Tatiana Stepa si citate din actori, jurnalisti si colegii ei de cenaclu. Tatiana Stepa a fost un om iubit, care, în septembrie 1982, pe stadionul din Fãgãras, a debutat în Cenaclul Flacãra cu un cântec numit „Si-am sã-mi fac o doinã”, rãmânând în componenta acestuia pânã în anul 1985, dupã care, din anul 1992 pânã în anul 1996, a fost membrã a Cenaclului „Totusi Iubirea”, participând la peste 2.000 de spectacole.
S-a stins din viatã în august 2009, la Spitalul Militar din Capitalã, iar fiul sãu a demarat seria spectacolelor ce îi poartã numele piesei sale-testament „Cântec pentru prieteni”.
Diana Mitrache