Sobolani, deseuri menajere, din constructii ori alte mizerii sunt depozitate în apropiere de intrarea într-o scoalã generalã din Petrosani. Edilii fac curat, dar în câteva ore locul este la fel.  Pãrintii micutilor care învatã într-o scoalã din cartierul Aeroport-Petrosani cer autoritãtilor locale sã gãseascã o solutie, pentru cã în apropiere de unitatea de învãtãmânt este un adevãrat focar de infectie. Oamenii spun cã micutii ar putea sã se îmbolnãveascã sau sã fie muscati de sobolanii care misunã la containerele amplasate în zonã. Pentru cã perimetrul de depozitare a deseurilor nu este îngrãdit, gunoaiele sunt împrãstiate de câinii fãrã stãpân si de persoanele fãrã adãpost care cautã prin containere si ajung pânã la intrarea în unitatea de învãtãmânt.
”Este plin de sobolani din cauzã cã se aruncã gunoi lângã container si ar putea musca un copil care învatã la Scoala Nr. 6, trebuie fãcut ceva cât mai repede. Mai este si un focar de infectie pentru locuitorii cartierului si zona aratã ca dupã rãzboi. Ar trebui îngrãdite containerele sau mutate într-un loc mai ferit. Am vãzut sobolani cât pisica de mari, misunã pe strãzi si ziua în amiaza mare”, spune unul dintre pãrintii copiilor care învatã la scoala din cartierul Aeroport. De cealaltã parte, edilii spun cã ridicã gunoiul menajer si de douã ori pe zi când situatia o impune însã sunt persoane care îsi aruncã gunoiul lângã containere. Totodatã, spatiul în care sunt amplasate containerele a fost îngrãdit dar tarcul a fost furat cu totul.
”Acum se face curãtenie si în câteva ore este la loc, plin de gunoi. Sunt persoane care nu se mai deranjeazã sã arunce plasa cu gunoi în container, o pun lângã si deseurile sunt împrãstiate de câini. Altii aduc tot felul de deseuri industriale care n-ar trebui sã ajungã în containere si pentru a-i prinde ar fi nevoie sã punem câte un politist la fiecare punct de colectare a deseurilor, lucru care este imposibil”, spun reprezentanti ai serviciului care se ocupã de salubritate.
Maximilian Gânju