Fostul sef al Brigãzii de Combatere a Criminalitãtii Organizate (BCCO) Alba Iulia Traian Berbeceanu l-a actionat în instantã pe fostul sef al SRI Alba Ioan Tarnu, cãruia îi solicitã daune morale si materiale de 150.000 de lei, actiune civilã înregistratã la Tribunalul Alba.
Potrivit informatiilor postate vineri pe portalul instantei, Berbeceanu a introdus o actiune în constatare, prin care solicitã daune în valoare de 150.000 de lei, pârât fiind Ioan Tarnu.
La începutul lunii septembrie, în urma difuzãrii pe un post central de stiri a unui interviu cu fostul sef al SRI Alba, Traian Berbeceanu a sustinut, pe o retea de socializare, cã Tarnu ar fi fãcut „nenumãrate afirmatii mincinoase, calomnioase, defãimãtoare” la adresa sa. Berbeceanu si-a exprimat atunci nemultumirea cã respectivele afirmatii au fost preluate de mai multe publicatii centrale si locale, fãrã ca vreun jurnalist sã îi solicite vreun punct de vedere.
„Îi solicit public (lui Tarnu — n.r.) sã retracteze, prin intermediul acelorasi posturi TV si publicatii, în termen de 5 zile, afirmatiile mincinoase fãcute la adresa mea, în caz contrar urmând sã îl actionez în judecatã, sã solicit daune morale si plata acestora prin poprirea pensiei militare de care beneficiazã. Banii astfel obtinuti, promit sã îi folosesc pentru plata unor burse de studii pentru 3 studenti la jurnalism (categoric vor ajunge), studenti care se vor angaja ca, dupã absolvire, sã respecte deontologia profesiei de ziarist”, scria, în 6 septembrie, pe contul sãu de FB, Traian Berbeceanu.
O sãptãmânã mai târziu, acesta i-a trimis si o notificare fostului sef al SRI Alba, în care îi transmitea acestuia cã a lansat în spatiul public „aspecte neadevãrate” cu privire la persoana sa si „afirmatii mincinoase” de naturã sã îi afecteze „în mod grav reputatia si dreptul la imagine”. Berbeceanu a mentionat atunci cã îsi rezervã dreptul de a-l actiona în instantã si de a cere obligarea la plata de daune morale si materiale corespunzãtoare