Pasul Vâlcan – „Plecãm cu sperante, vara si, pânã iarna, nu facem nimic”

Au telegondolã, dar nu au turisti. Este situatia deja bine-stiutã din Pasul Vâlcan, iar autoritãtile locale din Vulcan spun cã mereu se trezesc în sezonul de iarnã cã nu pot face mai mult. Statiunea este una de interes local si, în ciuda mijlocului de transport modern, turistii nu vin, cã acolo sus nu prea au ce face. O recunosc, an de an, si cei din primãrie.
„Din pãcate, plecãm cu sperante, vara si, pânã vine iarna, nu reusim sã facem mare lucru si din cauzã cã este statiune de interes local. Asta ne face sã nu putem accesa fonduri guvernamentale”, a spus Cristian Merisanu, viceprimar al municipiului Vulcan.
Anul acesta, autoritãtile locale mizeazã si pe investitiile private, pentru cã Emil Pãrãu a promis cã va monta un teleschi si sperã sã functioneze si locatia din care sã vândã ceai cald si gustãri. Asta, dacã o dau societãtii din subordinea Consiliului Local, pentru cã nimeni nu a venit sã liciteze, pe motiv cã nu ar face profit, acolo sus, în sezonul alb.
„Pornim si cel de al doilea teleschi. Avem sperante sã primim un ratrak pentru noi, ceea ce va fi o noutate si va aduce un plus si mai avem câteva surprize, dar eu zic cã în iarna aceasta se va schia bine si mult în Pasul Vâlcan. Vom da si acel Apres Ski pe care l-am licitat de douã ori si nu a venit nimeni, îl atribuim, însã, Pregoterm, ca sã gãseascã oamenii un ceai cald, o cafea, atunci când urcã la noi si vom avea si un centru de închiriere a schiurilor”, a mai adãugat viceprimarul.
Telegondola din Pasul Vâlcan a fost inauguratã la începutul anului 2011, proiectul fiind realizat prin Ministerul Dezvoltãrii Regionale. Instalatia are 73 de gondole si investitia nu si-a dovedit deocamdatã utilitatea, proiectul fiind gândit în continuarea celui din Straja, dar niciodatã adus la punctul de a fi profitabil.
Diana Mitrache

One thought on “Pasul Vâlcan – „Plecãm cu sperante, vara si, pânã iarna, nu facem nimic”

  • 12 octombrie 2017 at 19:20
    Permalink

    Doamne ajuta ca domnul Emil Parau sa dezvolte turismul in Pasul Vulcan

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *