Planseul unul imobil din Lupeni s-a prãbusit, miercuri dupã-amiaza. Acum, trebuie realizatã o expertizã care sã stabileascã care au fost cauzele prãbusirii.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Stat în constructii, sustin cã un expert autorizat de Ministerul Dezvoltãrii va trebui sã elucideze cauzele prãbusirii planseului.
“Un expert va trebui sã facã aceastã expertizã. Primãria va trebui sã angajeze un expert al Ministerului Lucrãrilor Publice. O sã urmeze o expertizã. Expertii MLPAT vor face expertiza”, a declarat Edmund Veres, reprezentantul Inspectoratului de Stat în Constructii Hunedoara.
În judetul Hunedoara, potrivit datelor de la Ministerul Dezvoltãrii sunt sase astfel de experti. Expertiza M.L.P.A.T reprezintã raportul tehnic a unei proprietãti elaborat de un expert autorizat, prin care se atestã orice modificare sau reabilitare a acesteia. Totodatã, în raportul tehnic se prezintã analiza, concluziile si eventual solutii de interventie/remediere la clãdirea care a fãcut obiectul expertizei. Expertiza tehnicã analizeazã starea de uzurã a structurii, instalatiilor sau a echipamentelor, de asemenea analizeazã si corectitudinea executiei a unei constructii. Potrivit datelor, o astfel de expertizã poate dura 72 de ore. Între timp, oamenii au fost evacuati din locuinte. Prima noapte si-au petrecut-o la sala de sport a Scolii Gimnaziale nr. 2 din localitate.
Monika BACIU