Individul care l-a asteptat cu motorul pornit pe autorul jafului de la cazinoul din Petrosani, Stroe Laurentiu Cristian, este judecat într-un dosar cu un prejudiciu de sute de mii de lei. Individul este un client vechi al politistilor din Petrosani.
Stroe Laurentiu Cristian alãturi de alti patru indivizi au dat douã ”lovituri” consecutive în Petrosani, în urma cãrora au creat un prejudiciu de aproape 250 de mii de lei. Hotii au tãiat, la propriu, masina unui distribuitor de tigãri de unde au furat sute de cartuse. Stroe Laurentiu Cristian si Bodi Iozsef au fost capii grupãrii de hoti si au ochit dubita unui distribuitor de tigãri, i-au tãiat caroseria pentru a avea acces la marfã si au furat marfã în valoare de 90.000 lei. A doua loviturã au dat-o la un depozit din municipiul Petrosani, unde erau tinute tigãrile. Paguba creatã la al doilea furt se ridicã la circa 150.000 lei. Gruparea a fost destructuratã în urma unei actiuni comune a politistilor din Petrosani si Lupeni.
Stroe a fost arestat preventiv pentru aceastã infractiune si plasat apoi în arest la domiciliu. Ulterior a fost schimbatã mãsura restrictivã în control judiciar, însã nu s-a cumintit. A ochit cazinoul din Petrosani, l-a studiat îndelung si a convenit cu Minea Daniel, tâlharul de 20 de ani, din Aninoasa sã-l atace. Tânãrul a fost cel care a intrat cu cutitul si a amenintat-o pe casierita localului, a luat 30 de mii de lei si Stroe îl astepta cu un autoturism în apropiere. Dupã succesul de la Petrosani, cei doi au ajuns în judetul Bihor cu scopul de a prãda si alte cluburi de jocuri de noroc.
Si aici si-au fãcut *temele* si Minea Daniel a încercat sã jefuiascã douã cluburi însã nu s-a asteptat ca angajatii sã opunã rezistentã.
Înarmat cu un pistol de airsoft, Minea a fost pus pe fugã de strigãtele de ajutor ale uneia dintre angajatele unuia dintre cluburile atacate. A încercat câteva ore mai târziu la un alt local, însã si angajata de aici a apãsat butonul de panicã. Politistii au pus mâna pe ei în scurt timp de la tentativa de jaf, iar instantele din Oradea si Petrosani i-au arestat preventiv pe cei doi tâlhari.
Maximilian Gânju